Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, mei 7, 2010 20:30 - Geen reacties

Opletten voor dakontmossers en asfaltleggers aan huis

07
mei2010

De Federale Overheidsdienst Economie waarschuwt voor dakontmossers en asfaltleggers die aan huis op vrij agressieve wijze hun diensten aanbieden. Alleen al in de provincies Namen en Waals-Brabant hebben particulieren enkele tientallen klachten ingediend tegen de betwistbare handelspraktijken die ze hanteren. Dat meldt de FOD Economie.

Vergunning
Een vakman die zijn goederen of diensten aan huis wil aanbieden, moet over een door de FOD Economie uitgereikte vergunning beschikken en bepaalde regels in acht nemen.

Zo heeft de consument na het ondertekenen en afsluiten van een overeenkomst recht op een bedenktijd van zeven dagen. Gedurende die periode mag geen enkele dienst worden geleverd en mag de consument afzien van zijn bestelling, aldus de FOD Economie.

Naast het feit dat deze “handelaars” zich schuldig maken aan sluikwerk, de wet op de handelspraktijken en de bescherming van de consument overtreden, wijst de FOD op de kwaliteit van de dienst, die dikwijls te wensen overlaat, en dat er vaak materialen van gebrekkige kwaliteit worden gebruikt die de gezondheid en de veiligheid van de consument in gevaar kunnen brengen. (belga/mvdb)

Klachten over deze praktijken kunnen ingediend worden bij de Algemene Directie Controle en Bemiddeling van de FOD Economie via de website (www.economie.fgov.be).

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld