Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op donderdag, april 29, 2010 16:40 - Geen reacties

Nieuwe Steen blijft zwakke economie voelen

29
apr2010

Vastgoedfonds Nieuwe Steen Investments (NSI) blijft de zwakke economie voelen. Het bedrijf deed het afgelopen kwartaal een verdere afwaardering op de kantorenportefeuille en verwacht dat de bezettingsgraad van de kantoren de rest van het jaar onder druk zal blijven staan.

Donderdag publiceerde het bedrijf de resultaten over de afgelopen drie maanden. Het direct resultaat, de winst uit verhuur van vastgoed, kwam uit op 14,8 miljoen euro. Hierin zat wel een eenmalige bate van 2 miljoen euro die voortkwam uit beëindiging van een huurovereenkomst in Apeldoorn. Zonder deze bate bedroeg het direct resultaat 12,8 miljoen euro, 1,6 procent meer dan een jaar eerder.

Het direct resultaat per aandeel bedroeg 0,38 euro. Dit wordt in zijn geheel uitgekeerd als dividend. Nieuwe steen verwacht over heel 2010 een direct resultaat tussen 1,28 en 1,37 euro per aandeel.

Financiële instrumenten
Het indirect resultaat kwam uit op 11 miljoen euro negatief. In dit winstcijfer zit naast de waardeverandering van de panden ook de waardeverandering van financiële instrumenten waarmee het bedrijf zijn renterisico afdekt. Het bedrijf boekte 5 miljoen euro af op de vastgoedbezittingen.

Volgens NSI vertoont de economie in Europa en Nederland een broos herstel. Het bedrijf verwacht daarom dat de bestedingen van bedrijven en huishoudens eerder zullen krimpen dan groeien. Dit zet met name de bezettingsgraad in de kantoren van de vastgoedinvesteerder onder druk.

NSI kijkt verder actief naar uitbreiding van de portefeuille. ,,We zien dat sinds eind vorig jaar de markt, en dan met name in Nederland, volop mogelijkheden biedt. Voor 2010 wordt ook hieraan de nodige aandacht gegeven”, aldus bestuursvoorzitter Johan Buijs. In Zwitserland ziet het bedrijf ook goede aankoopmogelijkheden, maar de rendementen zijn daar volgens NSI minder aantrekkelijk dan in Nederland.

Bron: De TelegraafReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld