Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op maandag, maart 8, 2010 16:18 - Geen reacties

Nieuw informaticasysteem remt huursubsidie af

08
mrt2010

Vlamingen met een laag inkomen die naar een andere huurwoning verhuizen, moeten tot negen maanden wachten op hun huursubsidie van 60 tot 200 euro als gevolg van een nieuw informaticasysteem.

Het nieuw informaticasysteem zorgt voor heel wat technische problemen, waardoor alle dossiers handmatig verwerkt moeten worden, melden Het Belang van Limburg en De Gazet van Antwerpen maandag.

Voorzitter van het Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) is er intussen van op de hoogte gebracht dat het afwerken van de dossiers over de huursubsidie vertraging heeft opgelopen.

“Het probleem situeert zich in de dossiers van alle uitkeringsgerechtigden die van huurhuis veranderden. De dossiers moeten uit alle provincies gegroepeerd worden en handmatig verwerkt”, verduidelijkt Peumans.

“Gevolg is dat mensen tot negen maanden moeten wachten op deze financiële tegemoetkoming, die ze echt nodig hebben om de eindjes aan mekaar te kunnen knopen.” Peumans gaat het probleem nu aankaarten bij Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (sp.a).

Door het tekort aan sociale woningen krijgen Vlamingen met een laag inkomen, die verhuizen naar een betere huurwoning, een huursubsidie. Die bedraagt tussen de 60 en 200 euro per maand en wordt maximaal voor negen jaar toegekend. Vandaag ontvangen ongeveer 11.000 Vlamingen die subsidie. Hun aantal stijgt elk jaar met 2.000.

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld