Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, maart 16, 2012 11:05 - Geen reacties

Nieuw bouwproject op Accent Business Park anticipeert met viersterren business hotel en stress free kantoren op economische realiteit

16
mrt2012

Na de succesvolle expansie van het Accent Business Park te Roeselare, met een ‘state of the art’ kantoorgebouw in 2011 langs de E403, volgt op donderdag 8 maart 2012 de eerste spadesteek van twee nieuwe prestigieuze projecten die in najaar 2014 worden opgeleverd aan de rijksweg N36. Het gaat om een viersterren business hotel met 88 kamers én 4.200 m² extra kantoorruimte in eenzelfde gebouw. Achteraan wordt een agora met bomen gecreëerd die een centraal binnenplein vormt tussen alle bestaande gebouwen. De synergie met de reeds aanwezige kantoorgebouwen is nu reeds verzekerd. In dit project worden immers ook veel faciliteiten gedeeld met de omringende gemeenschap, zoals volwaardige fitness-, food- & beveragefaciliteiten, vergaderruimtes, een auditorium…

Solide partners

Het kantoorproject is een initiatief van Accent Offices NV, een samenwerkingsverband tussen Accent Business Park en De Steenoven NV.   Het  business hotel is een initiatief van projectontwikkelaar De Steenoven NV. Het viersterrenhotel ‘Mercure’ zal in franchising worden uitgebaat voor Accor Hotels. Het bouwproject wordt terug uitgetekend door architectenbureau BURO II & ARCHI+I die hiermee de 6e fase van het masterplan van de site uitvoert. Katleen Spriet, gedelegeerd bestuurder De Steenoven: “Voor ons als ontwikkelaar is dit project een hele uitdaging. Het is een lang proces geweest om alle disciplines samen te brengen. Het was een zoektocht naar de juiste verhoudingen en invullingen. Dit deden we in teamverband met Buro II, Mercure, de uitbater Tom Buysse en onze dynamische partners van het Accent Business Park, de familie Claeys. We zullen dit project ook bouwtechnisch en administratief volledig coördineren, van de eerste spadesteek tot de laatste oplevering.”

Nieuwe ‘stress free offices’

Met 4.200 m² bijkomende kantoorruimte over 5 verdiepingen is het nieuwe project alvast opgevat volgens de gekende Accent Business filosofie: exclusieve kantoren met parkeergelegenheid in een vooruitstrevend en energiezuinig complex. De nieuwe residenten moeten enkel de overdekte glazen corridor oversteken om te kunnen genieten van de faciliteiten van een luxueus business hotel. Ook hier worden de gekende ‘accenten’ gelegd: het centraal stellen van de belangen van de gevestigde ondernemingen en van de mensen die er dagelijks werken, alsook het combineren van architectuur en functionaliteit van een nieuw kantoorgebouw met ecologie en duurzaamheid.

4-sterren business hotel met gedeelde faciliteiten

Het business hotel is een project van De Steenoven NV die het realiseert met een aantal financiële partners. Op basis van een grootschalig marktonderzoek bleek het Accent Business Park immers een ideale locatie voor een nieuw viersterren business hotel. Hotel Mercure zal worden uitgebaat door het echtpaar Tom Buyse & Petra Wynant, dat franchisenemer is van Accor Hotels en dat hiertoe de bvba Accent Hotels heeft opgericht online casinos in canada. Het business hotel telt 88 kamers en talloze faciliteiten die worden gedeeld met de omgeving. Het hotel wil immers niet alleen een gastvrije oase zijn voor externe gasten, maar ook voor de residenten van het park zelf en de talloze bedrijven in de buurt. Zo zijn er o.a. een lounge, bar en restaurant (capaciteit 300 personen), 4 meeting rooms van samen 300 m², een boardroom voor 15 personen, een auditorium voor 100 personen, een volwaardige fitnessruimte… De ondergrondse niveaus leveren 150 nieuwe parkeerplaatsen op, en bovengronds komen er 100 à 200 bij.

Modulair en energie-efficiënt gebouw

Accent Business Park en De Steenoven NV deden voor dit nieuw project opnieuw een beroep op het gerenommeerde architectenbureau BURO II & ARCHI+I uit Roeselare die ook hier overtuigende functionele, architecturale en ecologische meerwaarden voorziet. Hendrik Vermoortel, architect BURO II & ARCHI+I: “Ook in deze 6e fase van het masterplan van de site kiezen we voor een zeer geconcentreerde bebouwing. De kantorenzone profileert zich aldus in zijn totaliteit als een gebald economisch uithangbord voor de stad Roeselare. Centraal op de site voorzien we een plein met bomen dat naadloos aansluit bij het hotel, met zijn collectieve ondersteunende functies (restaurant, fitness, congresruimte, etc…), en bij de omringende kantoorgebouwen”.

Het gebouw wordt opgetrokken in 3 tinten van architectonisch, gepolijst beton. De massiefbouw wordt alvast modulair opgebouwd, zodat een flexibele invulling naar eventuele herbestemming in de toekomst mogelijk blijft. Het hotel en het kantoor hebben aparte circulatiekernen zodat beide delen autonoom kunnen functioneren.  In het hotelgedeelte wordt maximaal gebruik gemaakt van warmterecuperatie. De grootte van de ramen in het hotelgedeelte is afgestemd op het beperken van het risico op oververhitting. Twee binnenpatio’s zorgen voor veel natuurlijk licht in de kamers en brengen rust in het gebouw als tegengewicht voor de drukte op de site. De daktuinen op de binnenpatio’s zorgen voor een verbetering van de waterhuishouding en de luchtkwaliteit en creëren een aangenaam microklimaat.

Inzet van sociale media

Gedurende de looptijd van de werken, 2 jaar, zal iedereen op de facebookpagina facebook.com/AccentBusinessPark en het twitteraccount @AccentBizPark het verloop op de werf kunnen volgen en ook tijdig verwittigd worden van mogelijke overlast. De inzet van sociale media is zeker niet vrijblijvend of inspelend op een hype. Er komt immers ook een agora, centraal in het business park, die een ontmoetingsplaats wil zijn voor de honderden werknemers in de omliggende gebouwen. De sociale media zullen dan ook een rol spelen in het vormen van een heuse ‘community’ die de organisatie van evenementen mogelijk maakt en die een positieve sfeer en dynamiek uitstraalt. In de actuele ‘war for talent’ is het dan ook meegenomen dat bedrijven hun aanwezigheid op het Accent Business Park als een troef kunnen uitspelen bij de zoektocht naar nieuw talent maar ook in het behoud van hun medewerkers.

Dynamisch toekomstproject

Dagelijks maken nu een 1000-tal mensen gebruik van de kantoren op het Accent Business Park, dat een strategische ligging heeft op het belangrijke kruispunt van de autosnelweg E403 (tussen Brugge en Kortrijk) en de Rijksweg N36, afrit 6 in hartje West-Vlaanderen. Het Accent Business Park telt momenteel 8 kantoorgebouwen met circa 32.000 m² kantooroppervlakte, 588 bovengrondse en 240 ondergrondse parkeerplaatsen. De site wordt tegen najaar 2014 dus uitgebreid met een business hotel, met 4.200 m² kantoren en met een 300-tal parkeerplaatsen.

Volgens Leo Claeys, voorzitter Accent Business Park, kadert deze uitbreiding in een visionaire anticipatie van de economische realiteit: “Er komt een ‘andere’ industrie op ons af en daar willen we met ons concept op inspelen. Werken en ondernemen komt in functie te staan van mobiliteit, van functionaliteit, van een groen kader waaraan méér nood zal zijn, van faciliteiten, van een haalbaar evenwicht tussen werk en gezin. Daarvoor zijn aangepaste werkplaatsen nodig die aan deze veranderende behoeftes antwoord geven. Ons park is daarom geen expliciet immobiliënproject maar een platform om dienstencentra uit te bouwen, coördinatiecentra, headquarters van multinationals… alsook om er de beste complementaire faciliteiten zoals hotel, restaurant, ontspanning, kinderopvang bij aan te bieden. Daarom voelen wij de crisis niet en daarom gaan we de uitdaging aan met een dynamisch en toekomstgericht project, op een locatie die uiterst centraal gelegen is in Vlaanderen en in Europa. Londen en Parijs liggen dankzij de TGV in Lille op een boogscheut van het Accent Business Park, waardoor wij ook een vernieuwde interesse voelen van internationaal gerichte bedrijven om zich hier te vestigen.”

Ondernemings- en mensgericht parkmanagement

Accent Business Park is meer dan alleen maar projectontwikkeling en bouwcoördinatie. Wim Cools, Managing Partner Accent Business Park: “Het park is de thuishaven van een hele reeks ambitieuze bedrijven die genieten van een professionele uitstraling en hogere naambekendheid. Het huidig succes heeft veel met een vernieuwde en toekomstgerichte bedrijfsfilosofie te maken, waarbij we als promotor véél verder gaan dan alleen vastgoed bouwen, verkopen of verhuren. We ‘managen’ het bedrijfspark, hebben constant oog voor kwalitatieve en duurzame oplossingen en behouden het lange termijn perspectief. We zijn hét aanspreekpunt van alle residerende KMO’s en we luisteren daadwerkelijk naar elk probleem of suggestie die ze aanbrengen. We denken tegelijk ook mee met onze huurders, stellen ze centraal. Voor elke nieuwe huurder betalen wij ook de productie van een bedrijfsreportage die uitgezonden wordt op de West-Vlaamse Televisiezender WTV of op KanaalZ en ook permanent op www.accentbusinesspark.be te zien is, en mag gebruikt worden voor hun eigen website. Sinds kort zijn we ook gestart met Facebook en Twitter zodat het community gevoel zich verder kan ontwikkelen en de naambekendheid van het Accent Business Park verder toeneemt in Vlaanderen. We willen voorlopers blijven in alles wat we doen voor de bedrijven op het Accent Business Park en iedere dag terug het verschil maken voor hen. Een pro-actieve benadering en een dynamische naservice is daarom cruciaal. Huidige huurders die te groot worden of omgekeerd, geconfronteerd worden met een reorganisatie, kunnen we ook steeds nieuwe of aangepaste ruimtes aanbieden binnen het park. Bij het uitbouwen van de diverse faciliteiten focussen we steeds op het creëren van een gezonde en groene leef- en werkomgeving voor iedereen die er werkt. Tenslotte hebben we ook voor investeerders in onze kantoren een unieke formule uitgewerkt waarbij we een beroep doen op de techniek van de ‘maatschap’. Hierdoor kunnen de specifieke risico’s gelieerd aan een pand als het ware weg gediversifieerd worden en onderschrijven nieuwe investeerders ook automatisch mee onze toekomstvisie.”

Grootschalige projecten in de buurt

De strategische ligging en goede bereikbaarheid van het Accent Business Park wordt bevestigd door de aankondiging en realisatie van talrijke grootschalige projecten in de buurt van het Accent Business Park. Enkele jaren terug opende shoppingcenter Frunpark zijn deuren, en ook het nieuwe Ziekenhuis Heilig Hart Roeselare Menen zal in 2016 neerstrijken op een compleet nieuwe site van 16 hectare naast het Accent Business Park. Voor het gebied Abele-Zuid (6 hectare), gelegen recht tegenover het Accent Business Park worden ook verschillende studies uitgewerkt. Het is logisch dat vervoersmaatschappij ‘De Lijn’ door deze ontwikkeling extra bussen en lijnen zal voorzien die ook het Accent Business Park verder zal ontsluiten in de richting van de treinstations van Roeselare en Izegem.

Accent Business Park… groeien, werken, genieten

Accent Business Park heeft dus alle troeven van een toonaangevend en modern bedrijvenpark: een uitstekende geografische ligging, een zeer vlotte nationale en internationale bereikbaarheid, een zeer ruime parkeergelegenheid, een hoge aanwezigheid van hoog opgeleid personeel en een groeiende afzetmarkt. Bovendien zijn er geen files of mobiliteitsproblemen. Bedrijven die zich huisvesten op het Accent Business Park komen dan ook terecht in een aantrekkelijke en sterk groeiende regio op een economisch knooppunt in de onmiddellijke buurt van de Belgische kust, het TGV-station Euralille, de luchthaven van Wevelgem & Oostende, en de haven van Zeebrugge. Steden als Lille, Gent, Antwerpen en Brussel liggen vlakbij. Ook Kortrijk, met o.a. zijn industrie en universiteit, bevindt zich op nauwelijks 10 minuten.

Bron: phibo press communicationReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld