Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op woensdag, juni 30, 2010 14:57 - Geen reacties

Nederlander wil dorp, overheid bouwt stad

Tags:
30
jun2010

Terwijl de gemiddelde Nederlander het liefst in een dorpse omgeving woont, liggen de bouwambities van de overheid vooral in de grote steden. Dat stelt de NVB Vereniging voor Ontwikkelaars & Bouwondernemers op basis van onderzoek onder ruim tweeduizend mensen, uitgevoerd door de TU Delft. Gemeenten mikken op de bouw van appartementen, terwijl bijna 90 procent de voorkeur geeft aan een woning met tuin. Ook is de verkoop van nieuwe woningen in grote steden door de crisis veel harder ingezakt dan in de dorpse en kleinschaliger woonlocaties.

Het verschil tussen ambities van de overheid en woonwens van de burger is niet eerder zo groot geweest als nu, aldus de branchevereniging. ,,Op de huid van de klant ontwikkelen wordt voor alle partijen dus het parool.”

Ander huis

Volgens de NVB overwegen momenteel veel Nederlanders (1,3 miljoen) een ander huis aan te schaffen. Het effect van de crisis in 2008 op deze wens is minder groot dan verwacht. Toch zegt 70 procent van de ondervraagden vooral door zorgen over de economie een daadwerkelijke verhuizing nog even uit te stellen

Ook is er veel zorg over de houdbaarheid van de hypotheekrenteaftrek. Ruim de helft (51 procent) twijfelt om die reden er sterk aan om ook echt een huis te kopen.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld