Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op donderdag, september 17, 2009 21:01 - Geen reacties

Moskou ziet af van ‘hoogste toren van Europa’

17
sep2009

Het plan om in Moskou het hoogste gebouw van Europa te bouwen, de Russia Tower, is definitief afgevoerd. Dat heeft het stadsbestuur donderdag laten weten. In afwachting van een bescheidener gebouw zal de site worden gebruikt als parking.

De bouw van de Russia Tower werd aangevat in september 2007, toen de Russische economie in een hausse zat. Het land profiteerde op dat moment van de extreem hoge olieprijzen.

In november 2008 liet projectontwikkelaar Russian Land weten dat het geld op was. “Onze fondsen zijn uitgeput en de rente is te hoog om te lenen”, liet miljardair Tsjalva Tsjigirinski toen optekenen.

De Russia Tower moest met 612 meter en 118 verdiepingen het hoogste gebouw van Europa en het tweede hoogste ter wereld worden. Hij werd getekend door de Britse architect Norman Foster, die ook een ontwerp indiende voor de bouw van de Oosterweelverbinding in Antwerpen.

Het verhaal van de Russia Tower doet denken aan dat van het Sovjetpaleis in de jaren dertig. Ook dat gebouw werd nooit voltooid en in de plaats kwam er een zwembad.

Bron: Het NieuwsbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld