Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, april 9, 2010 15:51 - Geen reacties

Minder aanvragen voor renovatiepremie

09
apr2010

Het aantal aanvragen voor een renovatiepremie is de voorbije maanden fors gedaald. Mogelijk is dat een gevolg van de verstrenging van de voorwaarden. Of de daling budgettaire gevolgen zal hebben, is nog niet duidelijk.
Vorig jaar had de renovatiepremie zo’n succes dat de druk op de begroting te groot werd. Om budgettaire ontsporingen te vermijden, paste de regering in oktober de voorwaarden voor een premie aan. Alleen werken die de basiskwaliteit van de woning verbeteren, komen sindsdien nog in aanmerking.

Het aantal aanvragen voor een renovatiepremie bleef nog enkele maanden stijgen, tot 5.199 aanvragen in december 2009. Maar in januari 2010 waren er dat maar 1.391 meer. Of de daling in het aantal aanvragen een rechtstreeks gevolg is van die strengere voorwaarden, is nog niet bewezen.

Het is ook nog niet duidelijk of de daling meteen gevolgen zal hebben voor de begroting, het opzet van de verstrenging van de voorwaarden. Enerzijds moet eerst duidelijk worden of er echt een dalende trend is ingezet. Anderzijds zijn er momenteel nog geen premies onder de nieuwe voorwaarden berekend. Tussen aanvraag en uitbetaling ligt een periode van 7 maanden.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld