Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, februari 26, 2010 20:37 - Geen reacties

Lens Ass gaat Hasseltse Mouttoren herbestemming geven

26
feb2010

Het is nog even wachten op de noodzakelijke onteigeningen maar als dat achter de rug is, kan gestart worden met de herbestemming en uitbreiding van de voormalige Mouttoren aan de Hasseltse kanaalkom. Het project zal onder meer appartementen, kantoren, horeca, handelsruimtes en een seniorie met 54 wooneenheden omvatten.
Initiatiefnemer van dit project is de Hasseltse vennootschap Olaerts. De plannen werden uitgetekend door het Hasseltse bureau Lens Ass. Wie voor de uitvoering zal zorgen, is nog niet bekend.

De nieuwbouw aan de zijde van de kanaalkom, met appartementen op de verdiepen en horeca en handelsruimte op het gelijkvloers, is architecturaal gebaseerd op de typologie van de Mouttoren met haar betonnen trechters, waarmee de nieuwbouw zich opent naar de straatzijde en zo een glimp van het binnengebied prijsgeeft. Vanuit dit binnengebied worden de verschillende gebouwdelen ontsloten en heeft men een mooi zicht op de trechters van de mouttoren, waarvoor op de begane grond de bakstenen gevel doorbroken wordt door een glazen façade.

Bron: www.vlaamsearchitectuur.beReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld