Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, juni 4, 2010 13:14 - Geen reacties

Laruelle dreigt met klacht tegen Vlaamse architecten

04
jun2010

Minister van Zelfstandigen Sabine Laruelle (MR) overweegt een strafklacht tegen de feitelijke vereniging van Vlaamse architecten. Dat schrijft ze in een brief aan alle mandatarissen van de vereniging, meldt De Tijd vrijdag.

Het conflict tussen de Vlaamse architecten en Laruelle bereikt daarmee een nieuw hoogtepunt.

Bij de Orde van Architecten moeten alle beslissingen bekrachtigd  worden in een nationale raad, bestaande uit Vlamingen, Franstaligen en Duitstaligen. In 2003 al richtten de Vlamingen een eigen raad op, maar dat was nooit meer dan een feitelijke vereniging.

In september 2009, stemde 88 procent van de Vlaamse mandatarissen voor een splitsing van de orde. Laruelle draaide door de problemen met de Vlaamse vereniging de geldkraan naar de hele Nationale Orde dicht. In een reactie stapten de Vlaamse architecten naar de Raad van State om de beslissing van de minister te laten schorsen.

In de brief die Laruelle nu heeft opgesteld, kondigt ze op haar beurt aan naar het gerecht te stappen als de architectenvereniging nog  langer “de wet overtreedt”.

Volgens de voorzitter van de Nationale Orde, Michel De Keyser, is  er evenwel al een oplossing in de maak, waarbij de orde wordt  opgedeeld in een autonome Vlaamse en Franstalige Raad, met een klein nationaal orgaan dat deontologische kwesties en internationale dossiers behandelt.

De Keyser noemt de hele zaak geen communautaire, maar een juridische kwestie. “Het spreekt toch vanzelf dat de minister geen budget kan toekennen aan een vereniging die volgens de huidige wetgeving niet bestaat?”

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld