Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, mei 11, 2011 19:56 - Geen reacties

Kwart bouwbedrijven worstelt met slechte betalers

11
mei2011

De werkgeversorganisatie Bouwunie onderzocht of de Vlaamse bouwondernemer zijn centen tijdig krijgt van de opdrachtgever.

Uit de ondervraging bij 603 Vlaamse bouwondernemers blijkt dat 79 procent onder hen betalingsproblemen ondervindt bij particulieren. Bij professionele klanten bedraagt dat cijfer 73 procent, bij overheden 51 procent.

Waarom klanten niet betalen is niet altijd even duidelijk. Bij 28 procent van de bouwbedrijven kent men het fenomeen van klanten die toegeven dat ze gewoon vergeten hebben de factuur te betalen. Slechts bij 22 procent ligt een geschil aan de basis van het niet betalen.

Uitbreiding principe eigendomsvoorbehoud
Bouwunie wil de aannemer beter wapenen tegen onterechte wanbetalingen. De werkgeversorganisatie bepleit de uitbreiding en vereenvoudiging van de mogelijkheden voor de aannemer om rechtstreeks door de klant – in geval van onderaanneming en de aannemer blijft in gebreke – of de financier van de klant betaald te worden.

Bouwunie is ook voorstander van de uitbreiding van het eigendomsvoorbehoud naar geplaatste materialen. De aannemer kan dan bij niet-betaling zaken zoals deuren, verwarmingselementen en sanitair terugnemen. Dat principe bestaat nu al voor geleverde materialen.

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld