Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, oktober 2, 2009 15:04 - Geen reacties

Inschrijvingen ‘International Velux Award 2010’ van start

02
okt2009

Velux-AwardInternationale wedstrijd voor architectuurstudenten rond thema daglicht aan vierde editie toe
De vierde editie van de tweejaarlijkse ‘International VELUX Award’ staat in de startblokken. Onder het thema “Light of tomorrow”, roept VELUX® ook nu weer architectuurstudenten wereldwijd op om creatief én duurzaam te werken met het daglicht als bron van energie en gezondheid. Inschrijven kan vanaf 1 oktober.

Daglicht en frisse lucht in functie van levenskwaliteit staan centraal in de visie van VELUX. Deze Award is dan ook een stimulans voor architectuurstudenten om de grenzen van het thema ‘daglicht’ af te tasten en, waar mogelijk, te verleggen. Een manier om een beter inzicht te ontwikkelen in deze steeds belangrijkere bron van licht en energie.

De wedstrijd is niet ingedeeld in bepaalde categorieën, het gebruik van VELUX-producten is zelfs niet verplicht. Elke deelnemer kan vrij zijn of haar eigen accenten leggen, van bouwontwerp tot nieuwe ideeën over daglicht in urbanisatieprojecten en zelfs heel abstracte concepten. De focus kan liggen op esthetiek, functionaliteit, duurzaamheid of de interactie tussen de gebouwen en hun omgeving.

Voor studenten en docenten

De interesse voor de Award groeit sprongsgewijs met elke editie, van 557 inzendingen in 2006 (een verdubbeling ten opzichte van 2004) naar 686 in 2008. Daarvan bekroonde de jury 20 winnaars uit 12 verschillende landen. Deze Award is bedoeld voor de studenten én hun docenten. De projecten moeten namelijk de steun genieten van een docent van een architectuurschool, en de laureaten worden bekroond als een winnend team. Het totale prijzengeld van de Award bedraagt 30.000 euro. Een jury van architecten uit alle uithoeken van de wereld en met de meest uiteenlopende visies beoordeelt alle projecten.

Opbouwen van relaties

De Award is cruciaal in de strategie van VELUX om het kwalitatieve aspect van daglicht in gebouwen, en dus ook van VELUX-producten, te benadrukken. De ‘International VELUX Award’ kadert in de voortdurende inspanningen van VELUX om hechte relaties op te bouwen met professionals uit de bouwwereld – niet in de laatste plaats architecten en onderwijsinstellingen.

VELUX streeft naar een dialoog over ‘het licht van morgen’, die experimenteel, onbevooroordeeld en onconventioneel kan zijn. De Award wordt georganiseerd in samenwerking met de International Union of Architects (UIA) en de European Association for Architectural Education (EAAE).

Studenten moeten zich inschrijven vóór 1 februari 2010 en hun projecten indienen vóór 3 mei 2010. Meer informatie en actuele updates zijn terug te vinden op velux.com/iva

Bron: RCA PR ServicesReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld