Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, maart 16, 2011 20:41 - Geen reacties

Hotel Crowne Plaza in Wetstraat wordt gesloopt

16
mrt2011

Vastgoedontwikkelaar Atenor heeft tijdens een bijzondere ondernemingsraad de intentie tot sluiting bekendgemaakt van het hotel Crowne Plaza in de Wetstraat in Brussel.

Atenor maakte ook het collectief ontslag van de 89 werknemers bekend. Het hotel zal worden gesloopt om plaats te maken voor een kantoorgebouw.

Atenor kreeg het hotel in 2005 in handen toen het de nv Brussels Europa, de uitbater van het hotel, overnam. Sindsdien heeft de vastgoedontwikkelaar meermaals gezegd dat hij een vastgoedproject onderzocht en wou opstarten op de site van het hotel.

“De renovatie van het hotel in zijn bestaande inplanting was niet langer een optie” door een aantal stedenbouwkundige verplichtingen die de Brusselse regering oplegt in het kader van de “Perimeter van het Stadsproject Wet”, luidt het bij Atenor. Bovendien verstrijkt eind dit jaar de uitbatingslicentie onder de merknaam Crowne Plaza.

Atenor wijst er nog op dat de groep Thon begin 2012 vlak bij de site een hotel opent met meer dan 400 kamers. Dat kan een opportuniteit zijn voor de werknemers van het Crowne Plaza, zegt Stéphan Sonneville, gedelegeerd bestuurder van Atenor.

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld