Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, oktober 23, 2009 18:24 - Geen reacties

Hoeveel verdient de makelaar aan het huis van De Pfaffs?

23
okt2009

Arthur RodenburgArthur Rodenburg (29) heeft pas sinds januari 2009 zijn eigen makelaarskantoor. Daarmee haalde hij de afgelopen weken wel al de pers omdat Rodenburgh Immobiliën de welbekende villa van De Pfaffs verkoopt. Hoeveel verdient een makelaar aan de verkoop van een villa? En is het echt zo moeilijk om die villa verkocht te krijgen?

Arthur Rodenburg: “Het klopt dat de familie Pfaff al begin dit jaar besliste om hun huis te verkopen, maar ons kantoor werd pas benaderd in augustus. Sinds begin september gaan we actief en in het openbaar op zoek naar een koper. Een verkooptijd van zes maanden tot een jaar is trouwens niet lang voor een huis in deze prijsklasse. Het gebeurt wel vaker dat een villa na 8 maanden nog aan de oorspronkelijke vraagprijs verkocht wordt.”

Bescheiden gevel
“De villa van de Pfaffs heeft een niet-alledaagse uitstraling. De woonoppervlakte is groot, zeker als je het zwembad en de garages meetelt. Maar de voorkant van het huis oogt bescheiden, in tegenstelling tot vele villa’s van dit formaat met een eerder pompeuze gevel. Het is dus ideaal voor mensen die zich bescheiden willen opstellen, maar toch van alle luxe houden.”

Discretie
“Is de publiciteit rond Vlaanderens bekendste familie een voordeel? Het kan interessant zijn voor mensen die in de villa een bedrijf wil vestigen. Maar wie in alle discretie een huis wil kopen, kan afgeschrikt worden door de interesse van pers en roddelboekjes. Daarom houden wij de vraagprijs geheim. Een koper wil natuurlijk niet dat heel Vlaanderen weet hoeveel hij gegeven heeft aan zijn nieuwe huis. Maar dat het gaat over méér dan een miljoen euro, kan ik je wel vertellen.”

Makelaarscarrière
“Ik ben sinds 6 jaar makelaar, maar werkte tot vorig jaar in een bestaand kantoor. Sinds januari 2009 heb ik mijn eigen makelaarskantoor. Ik ben Nederlander en volgde ginds de hogere economische opleiding ‘small business’, specifiek gericht op kmo ’s. Daarna nam ik er een opleiding tot makelaar bij. Via de BIV, de Belgische beroepsorgansatie voor makelaars, kreeg ik hier ook een erkenning. Zonder die erkenning kun je niet aan de slag.”

3 procent
“Het standaard commissieloon voor een makelaar schommelt rond de 3 procent, exclusief btw. Van de crisis heb ik momenteel nog geen hinder ondervonden. Onze beroepsgroep kreeg veel rake klappen: sommige makelaars moesten hun deuren sluiten. Maar daardoor ontstaat voor de anderen natuurlijk extra ruimte op de markt. Wie zich hard inzet, kan dus zelfs versterkt uit de crisis komen. Het moeilijkste aspect aan onze job? Dat je altijd tussen twee vuren staat. De koper wil zo’n laag mogelijke prijs, terwijl de verkoper de hoogste prijs wil krijgen. Als makelaar ben je pas echt succesvol wanneer beide partijen tevreden zijn.”

Bron: Vacature



Reacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld