Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, april 29, 2009 13:36 - 2 Reacties

Heijmans zoekt koper voor Himmos

Tags:
29
apr2009

De Nederlandse bouwgroep Heijmans gaat zich concentreren op zijn Nederlandse activiteiten. Alle buitenlandse vestigingen worden verkocht, met uitzondering van de Belgische infrastructuurbedrijven die zich toeleggen op wegenbouw en het aanleggen van kabels en leidingen. Dit betekent dat in ons land onder meer de Antwerpse projectontwikkelaar Himmos in het uitstalraam staat.

Heijmans heeft de voorbije jaren heel wat overnames gedaan. Daardoor bouwde het ook een hoge schuldenberg op. Nu de crisis toeslaat, krijgt het concern daarvan de weerbots en komt het in problemen om zijn leningen af te betalen.

Vorig jaar boekte Heijmans trouwens een verlies van 34 miljoen euro. De malussen van zaten vooral bij de Nederlandse bouw- en wegenbouwactiviteiten en bij de Belgische vastgoed- en bouwactiviteiten. Zo diende het concern in ons land een forse afwaardering te doen op vastgoedprojecten en werd de boekhoudkundige waarde van overgenomen ondernemingen 9 miljoen euro verlaagd.

Om zijn schulden terug te dringen, zet Heijmans ook een verkoopprogramma op stapel. Zo gaat het concern heel wat gronden die het heeft om bouwprojecten te realiseren verkopen. Ook gaan allee buitenlandse vestigingen de deur uit. Dat gebeurt vooral in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, maar ook in België. Hier blijven weliswaar de bedrijven die wegenwerken doen, evenals kabels trekken behouden. De andere staan wel op het verkooplijstje. Het gaat onder meer om de projectontwikkelaars Himmos (Antwerpen) en Heijmans vastgoed (Schelle) en de bouwbedrijven Heijmans Bouw (Bilzen) en De Coene Construct (Kortrijk).

Bron: Gazet van Antwerpen2 Comments

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Mees
jun 4, 2009 7:39

Moesten sommige Heijmans bedrijven niet altijd onder de prijzen geduikeld zijn van andere concullega’s, zou men nooit zulke verliezen opgestapeld hebben, bouwdivisies gingen soms vele honderdduizendend euro’s onder prijzen van andere aannemers.
Eigen schuld, dikke bult zeggen ze bij ons…

Hendrik Nelde
jun 7, 2009 9:30

Het onder de prijs werken is ook in het makelaarswereldje ‘schering en inslag’. Maar vooral de pers speelt hier handig op in, ‘informeert’ de consument dat je kan en moet onderhandelen over de prijs, de commissionering… FOUT natuurlijk, ook een dienstverlening heeft zijn prijs, wil men een bepaalde service kunnen leveren.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld