Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op dinsdag, april 20, 2010 16:55 - Geen reacties

Geen Indisch dorp in Almere

20
apr2010

Er komt definitief geen Indisch dorp in Almere. De initiatiefnemers Wally Stahlberg en Lex Burgersdijk hebben gemerkt dat er vanuit projectontwikkelaars en woningcorporaties onvoldoende steun is om het project door te zetten.

“Met pijn in het hart hebben we dit besluit moeten nemen”, aldus Burgersdijk. “Stahlberg en ik hebben ons zeven jaar lang ingezet om het eerste Indische dorp in ons land van de grond te krijgen. Het zou Rumah Senang gaan heten.”

Zo’n 100 woningen zouden in het Homeruskwartier in Almere-Poort worden gebouwd, zo was de opzet. De locatie was te groot voor deze geplande woningen alleen. Daarom moest er een ander bouwplan naast komen om alles financieel haalbaar te maken. “In deze tijd van recessie geen sinecure”, aldus Burgersdijk. Dat bleek ook de praktijk. Woningcorporatie De Key leek in zee te willen gaan met de stichting onderzelfde naam, Rumah Senang, maar zag daar toch vanaf, omdat het geheel – dat zou bestaan uit huur- ,koop- en zorgwoningen – als een te riskante financiële operatie werd gezien.

“We hebben daarna geen andere risicodragende partij kunnen vinden”, stellen Stahlberg en Burgersdijk. De bijna duizend ingeschrevenen die aasden op een woning in het Indische dorp, krijgen hun inschrijfgeld terug.

Bron: De TelegraafReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld