Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, maart 5, 2010 20:00 - Geen reacties

Faillissementen zetten grote bouwprojecten op losse schroeven

05
mrt2010

De rechtbank van Kortrijk heeft drie bouwbedrijven failliet verklaard. Daardoor staan de verdere bouw van appartementen in het bouwproject De Tuinen van Hollebeke in Assebroek en de bouw van luxeflats aan het project Minnewaterpark op losse schroeven. Een ruzie tussen aandeelhouders zou aan de basis liggen van het faillissement.

Een groot deel van de appartementen De Tuinen van Hollebeke zijn al verkocht. Volgens de Brugse schepen van Ruimtelijke Ordening Mercedes Van Volcem zijn de kopers wettelijk beschermd: “In principe moeten ze zich geen zorgen maken. De wet Breyne zegt dat wanneer een appartement in opbouw is, je maar mag betalen naar gelang de vordering van de werken. Dus als dat correct is uitgevoerd, dan kunnen de mensen in principe niet benadeeld zijn.”

Een curator moet nu beslissen wat er met de appartementen zal gebeuren. Ondertussen heeft het schepencollege van Brugge een nieuw bouwproject met 82 appartementen in Zeebrugge vergund. Maar daar heeft de failliete bouwpromotor niks mee te maken.

Bron: De StreekkrantReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld