Vastgoedplatform

Evenementen - Gepost op vrijdag, maart 26, 2010 15:25 - Geen reacties

Erfgoeddag 2010 in het teken van ‘FAKE?’

26
mrt2010

In heel Vlaanderen en Brussel vindt op zondag 25 april de 10de editie van de Erfgoeddag plaats. Vierhonderd organisaties presenteren een waaier van zo’n 600 activiteiten.

Het centrale thema is “FAKE?”. Volgens de Van Dale betekent “fake” bedrog, namaak, misleiding. Het is een synoniem voor nep. Als werkwoord betekent het doen alsof, imiteren, namaken. Volgens de organisatoren is “FAKE?” daarom een bijzonder thema.
Zij vragen zich af hoe je het verleden écht kunt leren kennen. Met “FAKE?” willen de organisatoren het publiek confronteren met een aantal zaken die minder uitgesproken op de agenda staan: twijfels, technisch-wetenschappelijk onderzoek, de geschiedenis van restauraties, manipulaties en het “onthaal” van dubieuze werken en informatie.

Leerrijk

“Vervalsingen en constructies zijn de brandstof van talloze verhalen, films en eindeloze controverses en polemieken”, aldus FARO, dat de Erfgoeddag organiseert.

“Het grote gevaar bij vervalsingen en al dan niet ‘authentieke’ getuigen uit het verleden is precies dat ze dat beeld over ons verleden kunnen sturen, vervormen en vervalsen. Dat maakt hen in zekere zin gevaarlijk maar ook heel leerrijk.”

Erfgoeddag vindt plaats op zondag 25 april van 10 tot 18 uur. Vierhonderd organisaties, waaronder musea, archieven, bewaarbibliotheken, heemkundige kringen, amateurkunstenaarsverenigingen en tal van andere deelnemers, organiseren zo een 600 activiteiten.

Ook thema’s van volgende edities al bekend

Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) heeft gisteren ook al de thema’s van de drie komende edities bekendgemaakt.

Op 1 mei 2011 is het thema “Armoe troef”. Op zondag 22 april 2012 draait het om “Helden”! en voor zondag 21 april 2013 is het thema ‘Stop de tijd!”

Bron: FaroReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld