Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, mei 3, 2011 20:26 - Geen reacties

Een op drie Vlamingen verkiest Freiburg

Tags:
03
mei2011

Een op drie Vlamingen wil het liefst in het autoluwe en ecologische Freiburg wonen. Dat blijkt uit een bevraging van het Departement Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed (RWO). Zou u daar ook willen wonen?

Op een website van de Vlaamse regering kan u opzoeken in welke stad u het meest thuishoort. Dat kan nog tot 28 mei.

Momenteel vulde al 28.791 Vlamingen de enquête in. 9515 of ongeveer een op drie hoort het meest thuis in Freiburg, Duitsland.

Iedereen moestuin
De stad staat voor autoluw, ecologisch en uitgesproken kindvriendelijk. Kortom u zou er geen auto meer nodig hebben omdat alles te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer te bereiken is. De wijk waarin u woont, is ook helemaal gericht op ecologie. Een mini-energiecentrale zorgt voor voldoende stroom en warm water. En uw groenten haalt u uit uw eigen moestuin.

Los Angeles is dan weer de minst geliefde plek om te wonen. Slechts 607 Vlamingen zijn het eens met de lakse aanpak van het bouwbeleid daar. In LA kan iedereen gaan wonen waar hij wil. De overheid trekt er zich niets van aan. Ook voor hernieuwbare energie is er geen interesse in de stad.

En u?
Bent u het hiermee eens? Wil u weten in welke stad u het meeste thuishoort? Vul dan snel de bevraging in. De Vlaamse regering werkt immers aan een nieuw Beleidsplan Ruimte Vlaanderen (de opvolger van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen) en wil daarvoor uw mening kennen.
www.ruimtevoormorgen.be

Bron: Het NieuwsbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld