Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op maandag, februari 14, 2011 20:06 - Geen reacties

Eén derde vastgoedverkopers verlaagde sinds oktober vraagprijs

14
feb2011

Zowat 28 procent van de vastgoedverkopers heeft sinds oktober zijn initiële verkoopprijs verlaagd. Dat blijkt uit de particuliere vastgoedsentimentindex (PVS) van Directmakelaar.be. Volgens Directmakelaar.be willen de verkopers met een iets lagere prijs een groter aantal mogelijke kopers bereiken.

De particuliere vastgoedsentimentindex van Directmakelaar.be geeft de nieuwe verkoopintenties weer van particuliere verkopers uit het middensegment van woningen.

Uit de recentste cijfers blijkt dat 28 procent van de vastgoedverkopers sinds oktober hun vraagprijs heeft verlaagd. De vraagprijs daalde tussen oktober en december 2010 met gemiddeld 6,5 procent.

Volgens Directmakelaar.be willen de verkopers met een iets lagere prijs een groter aantal mogelijke kopers bereiken. “Het is duidelijk dat de verkoper vandaag start met een meer realistische vraagprijs om meer en betere kopers aan te trekken en daardoor sneller te verkopen zonder nadien nog veel extra korting te moeten geven. Zo start de wijze verkoper met een lagere prijs, om op het einde meer binnen te halen. Het lijkt ons dan ook niet tegenstrijdig dat de gemiddelde initiële vraagprijs daalt en de uiteindelijk gemiddelde opbrengst van de huizen met een slordige 4 procent steeg in 2010”, aldus Hans Loose van Directmakelaar.be.

Bron: Het laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld