Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, februari 26, 2010 20:31 - Geen reacties

E-peil E80/E60 haalbaarder dan ooit

26
feb2010

Reynaers Aluminium, Soudal en J.E. StorkAir (Zehnder Group Belgium) lanceren vandaag in primeur voor België op Batibouw een aantal geïntegreerde bouwoplossingen voor energie-efficiënte ramen en deuren met luchtdichte bouwaansluitingen en optimale vraaggestuurde ventilatie. Deze beproefde oplossingen van toonaangevende marktspelers stelt bouwheren en architecten in de mogelijkheid om professioneel en vlot het vereiste E-peil in Vlaanderen, Brussel of Wallonië te behalen.

De trend naar verlaging van het E-peil voor woningen in de drie gewesten stelt bouwheren en hun leveranciers voor torenhoge eisen. Om energieprestatie waarden E80 of E60 te behalen zijn de klassieke bouwoplossingen steeds minder toereikend en is een nieuwe kijk op materialen en bouwmethodes noodzakelijk.

De EPB normen en het E-peil in het bijzonder zijn immers in volle evolutie. Ze worden strenger en zijn bovendien in elk gewest verschillend. Woningen en gebouwen moeten voortaan nog beter geïsoleerd en geventileerd worden. Voor bouwheren, architecten, studiebureaus, aannemers, producenten en leveranciers van bouwmaterialen is de materie bijzonder complex en wordt het moeilijker dan ooit om aan de gestelde eisen te voldoen.
Een goede kennis van de materie en samenwerking tussen architect en EPB verslaggever van bij de aanvang van het ontwerp van het bouwproject bieden de beste garantie op succes.

Om het verlagen van het E-peil van woningen naar E80 of zelfs E60 op een betaalbare en vlot realiseerbare manier binnen ieders bereik te brengen, ontwikkelden Reynaers Aluminium, Soudal en J.E. StorkAir zeer toegankelijke oplossingen voor een E-peil verlaging. Dit wordt gerealiseerd via de thermische prestaties van het schrijnwerk, luchtdichte bouwaansluitingen, EPB aanvaarde bouwknopen en een optimale ventilatievoorziening met betrouwbare, beproefde en gekende kwaliteitsoplossingen.

Energie-efficiëntie aluminium oplossingen

Sterke thermische prestaties van ramen en deuren zijn van cruciaal belang om het gestelde E-peil te behalen. Reynaers Aluminium ontwikkelde daarom het super isolerende CS68HI systeem dat de energie efficiëntie van ramen en deuren aanzienlijk verbetert. Hoog isolerend aluminium schrijnwerk, gecombineerd met thermische afstandhouders voor het glas en het voorzien van driedubbele beglazing verlagen het E-peil van de woning 4 tot 6 E-punten.

Soudal Window System

De luchtdichte afdichting tussen schrijnwerk en metselwerk is een achillespees in het bouwproces. Daarom ontwikkelde Soudal een professioneel schrijnwerk-aansluitsysteem, het Soudal Window System, dat EPB aanvaarde bouwknopen en luchtdichte bouwaansluitingen verzekert. Het systeem is afgestemd op de Belgische markt en bouwwijze en van toepassing op zowel nieuwbouw als renovatie, voor alle types van schrijnwerk, voor standaard en passiefbouw. Het Soudal Window Systeem draagt in grote mate bij tot lucht- en dampdichtheid van de woning, is sterk isolerend, haalt hoge akoestische prestaties en beschermt optimaal tegen wind en regen.

Luchtdichte bouwaansluitingen

De luchtdichtheid van het schrijnwerk en de bouwaansluitingen is goed voor een daling van het E-peil met 6 tot 10 punten. Het Soudal Window System verzekert luchtdichte raam-ruwbouw aansluitingen in combinatie met een luchtdicht schrijnwerk, waarbij het aangewezen is te werken met ramen van klasse 4. Het systeem combineert op intelligente en geteste wijze doorontwikkelde producten zoals het PU-schuim Flexifoam met mastieken Acryrub, Soudaseal 215LM, lijmen Soudafoil 330D en 360H en nieuwe producten zoals de SWS tape met zelfklevende strips voor raamaansluitingen.

ComfoVentis-E energie-efficiënte ventilatie

Het steeds beter isoleren van gebouwen vereist tevens een optimale en gecontroleerde ventilatie. Isolatie zonder ventilatie geeft immers aanleiding tot schimmelvorming, condensatieproblemen en gezondheidsklachten. Daarom lanceren Reynaers Aluminium en J.E. StorkAir het ComfoVentis-E energie-efficiënte ventilatiesysteem met CO2-sturing en gedimensioneerde raamroosters. ComfoVentis-E verzekert een optimale regulering van verse lucht in de woning. Door de gedimensioneerde raamroosters wordt enkel de vereiste hoeveelheid verse lucht aangevoerd, wat overventilatie voorkomt. Dankzij het volledig in het schrijnwerk geïntegreerde modulaire ventilatiesysteem krijgen architecten bovendien meer mogelijkheden en vrijheid in hun ontwerp.
De volautomatische CO2—sturing van de ventilator garandeert een volledig gebruikersgemak en optimale luchtkwaliteit in alle vertrekken. Geen overbodige aan- of afvoer van lucht, wat onnodige warmteverliezen tegengaat. Een intelligent vraaggestuurd ventilatiesysteem kan tot 40 % energie besparen t.o.v. een klassiek gestuurd ventilatiesysteem. De intelligente vraaggestuurde ventilator verzekert bijgevolg een optimaal binnenklimaat tegen een zo efficiënt mogelijk energieverbruik
Een vakkundig geïnstalleerd en energiezuinig ventilatiesysteem met goede luchtdichte kanalen en correct ingestelde debieten levert een belangrijke E-puntenwinst op.

Het verlagen van het E-peil van woningen door een goede samenwerking tussen architect en EPB verslaggever en het gebruik van energie-efficiënte bouwoplossingen zoals ComfoVentis-E in combinatie met het Soudal Window System, biedt bouwheren heel wat hoogtechnische, architecturale, maar ook financiële, voordelen. Minder energieverbruik, overheidspremies en een verminderd kadastraal inkomen voor woningen met verlaagd E-peil zijn een extra motivatie voor energie-vriendelijk bouwen en verbouwen.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld