Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op maandag, april 19, 2010 16:32 - Geen reacties

Drukkerij Haers maakt plaats voor appartementen

19
apr2010

De markt van Assenede staat ingrijpende veranderingen te wachten: ongeveer gelijktijdig met de dorpskernvernieuwing komt er een nieuwbouwproject op de site van drukkerij Haers.

In het voorjaar van 2011 start de langverwachte dorpskernvernieuwing van Assenede, maar er zijn nog meer ingrijpende werken op komst. Luc Christiaen, gedelegeerd bestuurder bij ECA, kocht het pand van drukkerij Haers -op de hoek van de Hoogstraat en de markt- om er een appartementsgebouw te bouwen. Ook het gebouw ernaast wordt meegenomen in het project, zodat de volledige bebouwing tussen het Lochtingsstraatje en de Hoogstraat tegen de vlakte gaat. De nieuwbouw die in de plaats komt zal samen met de geplande dorpskernvernieuwing beeldbepalend zijn voor het nieuwe Assenede.

‘Het is de bedoeling dat het een mooi gebouw wordt’, legt Christiaen uit. ‘We bouwen zes appartementen met een oppervlakte tussen 100 en 115 vierkante meter. Op het gelijkvloers komt een commerciële ruimte. We zijn voor negentig percent rond met Dexia om die ruimte in te vullen.’

Omdat het gebouw naast Haers ook tegen de vlakte gaat, kan de gemeente een handvol vierkante meters grond kopen waardoor de Lochtingstraat een halve meter breder kan worden aan het kruispunt met de markt.

Honderd jaar drukkerij

Dat er nieuwe flats in hartje centrum komen, zal ongetwijfeld als muziek in de oren klinken van senioren, die vragende partij zijn om opnieuw in het centrum te komen wonen. ‘Het gaat om de betere appartementen, waar senioren zich goed zullen voelen’, verzekert Christiaen. ‘Ik krijg trouwens nu al vragen van mensen die aan het einde van hun carrière zijn en terug willen komen naar Assenede, maar dan wel naar de markt.’ Christiaen wil nog deze maand een bouwaanvraag indienen, zodat na de grote vakantie de sloopwerken kunnen starten. De werken zullen ongeveer parallel lopen met de dorpskernvernieuwing. Verwacht wordt dat het nieuwbouwproject eind 2011 klaar zal zijn.

Met de sloop van Drukkerij Haers verdwijnt een stukje geschiedenis, want de drukkersfamilie Haers is al honderd jaar actief in Assenede. ‘Het is de bedoeling dat we in de naam van de residentie een verwijzing maken naar de drukkerij. Want drie generaties drukkers, dat is niet niks. Ze zijn heel belangrijk geweest voor Assenede en daar willen we dan ook gepaste aandacht aan geven.’

Bron: Het NieuwsbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld