Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, april 15, 2010 16:14 - Geen reacties

Desnoods verkoop ik vastgoed aan Maingain

15
apr2010

“Much ado about nothing”, zo reageert projectontwikkelaar Vic Haenen (ViriX) over de hetze over de mogelijke politieke druk om zijn woningen vooral aan Vlamingen te verkopen. “Het klopt gewoon niet. Als Olivier Maingain morgen van mij een huis wil kopen van ons project in Vilvoorde, doen we dat. Wie zal ons tegenhouden? We hebben alle vergunningen al binnen en leven nog altijd in een vrij land.”

ViriX heeft ettelijke projecten in Vilvoorde, zoals KanaalPark Tybeert en KanaalPark Cantecleer. Het adverteert wel vooral in de Nederlandstalige pers. “En dat om louter bedrijfseconomische redenen”, verklaart Haenen. “Mensen zoeken nu eenmaal eerst en vooral vastgoed in hun eigen streek. Dus adverteer je in De Streekkrant en andere lokale media.”

Ook Schoukens G. Algemene Bouwondernemingen ontving geen politieke signalen om de 23 appartementen in het project rond de voormalige brouwerij Vander Linden in Halle toch maar best aan Vlamingen te verkopen. “Het is ons nooit gevraagd te discrimineren op basis van de taalachtergrond”, klinkt het op de zetel in Bogaarden. “Ook niet in Wallonië, waar we het gros van onze projecten hebben, overigens.”

Luc Machon , voorzitter van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV), begrijpt de commotie rond het vastgoed in de rand niet. “Ik heb een en ander eens gecheckt bij onze Franstalige en Vlaamse leden, en het resultaat was zero”, zegt hij. “En wees gerust: als onze makelaars problemen zouden hebben om aan mensen te verkopen die een bepaalde taal spreken, zouden ze wel bij onze beroepsorganisatie aankloppen. Dit is een opgeklopt verhaal.”

Haenen: “Ik vind het helemaal vreemd dat ik hierover eerder werd geïnterviewd door de media, maar niet eens geciteerd. De ontkenning van dit sensationeel verhaal wordt gewoon genegeerd. Ik heb de indruk dat eventuele marginale praktijken sterk werden uitvergroot. Dat net nu BHV opborrelt, zal er wel mee te maken hebben, zeker?”

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld