Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op vrijdag, mei 6, 2011 20:35 - Geen reacties

Corruptie maakt immobiliën Moskou 60 procent duurder

06
mei2011

Bureaucratie en gelegaliseerde corruptie vormen een belangrijke bedreiging voor de Russische concurrentiekracht. Dat is de conclusie van een onderzoek van de European University in Sint-Petersburg. Onder meer wordt opgemerkt dat voeding zonder die problemen 15 procent goedkoper zou kunnen, terwijl de kosten in de communicatiesector met 10 procent zouden kunnen teruggebracht worden en vastgoed zelfs 25 procent tot 30 procent goedkoper zou kunnen worden.

“Vastgoed wordt volgens het zwaarst getroffen door bureaucratie en corruptie,” aldus de Russische zakenkrant Vedemosti. “In Moskou zouden die problemen immobiliën zelfs 60 procent duurder maken.” Volgens de auteurs werken veel overheidsdepartementen samen met privébedrijven die een informeel monopolie beschikken voor de toekenning van allerlei vergunningen, waardoor de bouwkosten zouden verdubbelen. Steekpenningen om de bureaucratie te ontwijken zouden de projecten nog eens 5 procent tot 15 procent duurder maken.

“Ook moet er nog eens 7 procent tot 10 procent gerekend worden om nutsbedrijven aan te zetten om de nodige aansluitingen te voorzien,” merkt Vedemosti op. “De onderzoekers voegen er aan toe dat de ambtenaren zoveel macht hebben dat ze zelfs de wet niet moeten overtreden om een corrupt inkomen te genereren. Bovendien nodigt de wetgeving volgens hen ook uit tot misbruiken, want indien alle officiële regels zouden moeten worden gevolgd, zou er in Rusland geen enkel gebouw worden opgetrokken.”

Bron: Express.beReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld