Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op maandag, november 30, 2009 18:01 - Geen reacties

Consumenten hebben geen belangstelling voor groene woning

30
nov2009

groene woningProjectontwikkelaars hebben te kampen met een gebrek aan interesse voor energiezuinige woningen. `Baat het niet, dan gaat het niet`, zegt directeur Han Joosten van Marketing Research van Bouwfonds over de houding van de consument.

Ontwikkelaars doen veel moeite energiezuinige huizen te verkopen, maar consumenten vinden een goede locatie belangrijker. Energiezuinigheid is volgens Joosten een plus, maar geen pre. Hoe hard ontwikkelaars ook hun best doen voor groene woningen, de consument is er nauwelijks warm voor te krijgen. Zo investeert 78% liever in een luxe keuken of badkamer dan in een energiezuiniger huis. De geringe belangstelling komt deels door de gebrekkige communicatie van ontwikkelaars zelf, erkent Joosten. Zij maken nog te weinig duidelijk wat consumenten kunnen besparen. Daar komt bij dat de informatie die door ontwikkelaars verstrekt wordt, gekleurd is vanwege hun belang.

Hier ligt dus een taak voor de overheid, die volgens Joosten zeer tekortschiet. Er is nauwelijks sprake van een campagne om energiezuinigheid onder de aandacht te brengen. Consumenten zullen pas geïnteresseerd raken als zij het in hun portemonnee voelen, denkt hij. Wat hem betreft wordt de slogan veranderd in `Doe het voor jezelf (comfort en gezondheid) en anders voor je portemonnee (prijs)`.

Bron: CobouwReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld