Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, september 29, 2009 16:44 - Geen reacties

Consument loopt nog steeds warm voor eigen stek

29
sep2009

Dit weekend (zaterdag 26 en zondag 27 september) kon het grote publiek opnieuw kennis maken met de vakbekwaamheid van een architect. Ruim 170 architecturale parels over heel Vlaanderen en Brussel stelden hun deuren open aan kandidaat-bouwers en verbouwers.

De bezoeker kon zich eindeloos laten inspireren en praktische tips krijgen van zowel de bewoners als de architecten. Deze editie die in het teken stond van energie- en budgetvriendelijk bouwen en groepswoningen, lokte ruim 21.000 bouw- en verbouwlustigen. Een teken dat er in deze tijden van economische baisse nog voldoende belangstelling is om te blijven bouwen en verbouwen. Vooral de budgetvriendelijke woningen konden op veel bijval rekenen.

Mijn Huis Mijn Architect is een initiatief van de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten en heeft tot doel het brede publiek in contact te brengen met de mogelijkheden van een vakbekwaam en onafhankelijk architect. Binnenkijken bij bewoners in hun natuurlijke habitat én de mogelijkheid krijgen om met hen een praatje te slaan is de beste manier om het architectenberoep te promoten.

Anneleen Vandewynckel (secretaris-generaal Orde van Architecten): “Een laagdrempelig initiatief als Mijn Huis Mijn Architect is het beste medicijn om het vertrouwen in de bouwsector aan te sterken. Kandidaat-bouwers leren uit de ervaringen van bouwheren en kunnen met hun zorgen en vragen terecht bij de architect.”

Wie geen tijd had om de huizen te bezoeken, kan nog steeds terecht op de website www.mijnhuismijnarchitect.com of bij de betere krantenwinkel of de Standaard Boekhandel waar de catalogus met alle projecten en tal van tips te koop is voor € 7.5.

Bron: PRO-AReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld