Vastgoedplatform

Nieuws België, Nieuws Europa en Wereld, Speciale gebouwen - Gepost op woensdag, augustus 4, 2010 14:58 - Geen reacties

Compagnie O en Jaspers & Eyers genomineerd voor WAF Shortlist

04
aug2010

Vers van de pers. Dit jaar zijn enkel Compagnie O en Jaspers & Eyers geselecteerd om ons land te vertegenwoordigen op the World Architecture Festival in Barcelona. Compagnie O stootte door naar de WAF shortlist met basisschool De Dender in Geraardsbergen. Jaspers & Eyers is geselecteerd met het project Mediacité in Luik. Voor hetzelfde project is binnen de categorie structural Design ook Ron Arad geselecteerd voor de dakconstructie. 

Vorig jaar won BURO II nog voor de tweede keer op rij een WAF Award en verder waren ook SAR – De Vloed en BOB361 geselecteerd voor respectievelijk de KHBO-campus in Brugge en het VDAB-gebouw in Sint-Niklaas. Dit jaar mogen dus Compagnie O en Jaspers & Eyers de Belgische kleuren verdedigen. 


In een dicht bebouwd gebied kreeg Compagnie O de opdracht om acht nieuwe klassen te realiseren en een ruime polyvalente zaal. Een zwaar programma gezien de beperkte vrije ruimte op de site. Met dit ontwerp is Compagnie O erin geslaagd de schaarse restruimte op de al ingesloten site zo veel mogelijk te vrijwaren. De polyvalente zaal werd loodrecht op de hoofdvleugel ingeplant, dicht tegen de erfscheiding. Ze werd zo laag mogelijk gehouden en een kleine meter ingegraven. De zaal is ”omkranst” door een buitenluifel, om een verschaling te creëren, om de toegang tot het eigenlijke hoofdgebouw te markeren en om te voorzien in een deels overdekte buitenruimte. De glazen gevel is licht en luchtig.

Bron: www.vlaamsearchitectuur.beReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld