Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op maandag, april 19, 2010 17:40 - Geen reacties

Building Holland trekt 9.000 bezoekers

19
apr2010

De eerste editie van Building Holland heeft 9.000 bezoekers naar de RAI getrokken. De organisatie van het evenement voor woningbouw, utiliteitsbouw en openbare ruimte is tevreden. Vooral het grote aandeel ‘kwalitatief publiek’ stemt beursmanager Robert Johnson positief.

Zeventig procent van de bezoekers bestond uit de zogeheten eind- of medebeslissers als het gaat om investeringen of aanschaf van producten door hun bedrijf of organisatie. Dat blijkt uit de gegevens van de bezoekersregistratie.

“Door te kiezen voor een formule waarin woningbouw, utiliteitsbouw en openbare ruimte als volwaardige disciplines opgenomen worden, zijn wij van mening dat wij een uitstekende propositie hebben geboden voor alle beslissers in de bouw. Building Holland is dan ook circa 15 procent groter dan BouwRAI en Urban Design Select 2008”, zegt Johnson

“De exposanten waren zeer te spreken over het bezoek omdat het echte beslissers waren. Er werd goed zaken gedaan en dat is de essentie van een vakbeurs. Dat het evenement succesvol verlopen is, is terug te zien in het aantal herboekingen voor Building Holland 2012.”

Een van de grote trekkers was het Duurzaamheidspaviljoen, waarin marktleiders op het gebied van duurzaamheid zich presenteerden. Daarnaast werden voor de eerste keer de Building Holland Awards uitgereikt en de eerste BREEAM-NL certificaten toegekend..

Minister van Ruimte
Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol benadrukte tijdens de opening vorige week dinsdag dat Nederland anders moet gaan bouwen. “Tot nu toe is er veel te veel overgelaten aan de markt en regionale overheden. Dit heeft geleid tot weinig vooruitgang en ‘verrommeling’”, aldus Van der Pol.

De Rijksbouwmeester pleit voor strakkere regie en aansturing door de Rijksoverheid. Ook opperde ze het idee van een minister van Ruimte.

Bron: ArchitectenwebReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld