Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op maandag, januari 18, 2010 16:21 - Geen reacties

Brugse Beurshalle maakt plaats voor stadsadministratie

18
jan2010

De Beurshalle nabij ’t Zand in Brugge zal tijdens de volgende legislatuur plaats ruimen voor een nieuwbouw met daarin winkels en een gecentraliseerde stadsadministratie.

Hoe het nieuwe stadskantoor er zal uitzien en welke diensten er allemaal zullen in worden ondergebracht, heeft het stadsbestuur volgens burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) nog niet bekend beslist.

Het stadsbestuur van Brugge had al een tijdje plannen om de site van het beursgebouw dat meer dan twintig jaar geleden werd opgetrokken een herbestemming te geven. Daarnaast waren er de plannen voor een nieuw stadskantoor. Beide projecten worden nu samengebracht.

“De stadsadministratie zit nu verspreid over verschillende historische panden in de stad”, licht burgemeester Patrick Moenaert de plannen toe. “Dat betekent een decentralisatie van verwarming, verlichting en een pak afgelegde kilometers per dossier. Om kosten te besparen en de efficiëntie te verhogen is een stadskantoor een oplossing.

Daar zouden we een maximum aan burelen samenbrengen. Uiteraard zullen niet alle diensten verhuizen. Het gotische stadhuis op de Burg blijft net als het naastgelegen Brugse Vrije. Daarnaast zijn er de vele operationele diensten die verspreid zullen blijven op een locatie die het best voor hen past.”

Over de financiering is nog maar weinig beslist. “We zullen onder het gebouw de parking ’t Zand uitbreiden en op de gelijkvloerse verdieping mogen er van mij winkels komen”, zegt burgemeester Moenaert. “Als we in de hoogte gaan, kan er ook nog plaats zijn voor appartementen.”

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld