Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op vrijdag, september 18, 2009 17:00 - Geen reacties

Bouwvakker niet eerder met pensioen

18
sep2009

Zwaar beroep of niet, als de AOW-leeftijd omhooggaat, moet ook de bouwvakker eraan geloven. Dat zegt minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

“Natuurlijk ben ik het eens met Elco Brinkman als hij zegt dat iedereen tot zijn zevenenzestigste moet doorwerken. Waarom zouden we voor de bouw een uitzondering maken?”, verklaarde Donner donderdag tegen Dagblad Cobouw in reactie op het pleidooi van de voorzitter van Bouwend Nederland eerder deze week. De minister maakt met zijn reactie duidelijk dat ‘rekening houden met zware beroepen’, zoals in de troonrede staat verwoord, niet gelijk staat aan eerder stoppen met werken. Stratenmakers, dakdekkers of bouwvakkers eerder laten stoppen is volgens Donner onverstandig, omdat de focus op het verbeteren van arbeidsomstandigheden daarmee zou verdwijnen. Donner: “Het kan niet zo zijn dat mensen zich zomaar kunnen laten verslijten.”

Lichter
Het is volgens Donner niet de vraag wie eerder mag stoppen, maar hoe een te zwaar beroep lichter kan worden gemaakt. Een adviescommissie van de Sociaal Economische Raad (SER) probeert daarop een antwoord te vinden. Aan welk soort oplossingen wordt gedacht, wil een woordvoerder van de adviesraad niet zeggen. Donner heeft wel een idee. “Voor stratenmakers zullen we bijvoorbeeld extra voorzieningen moeten treffen.” De FNV die met de SER nog altijd zoekt naar een goed alternatief voor de AOW-verhoging naar 67 jaar, zegt verbaasd te zijn over de uitleg van minister Donner. “Wij dachten dat het kabinet een uitzondering zou maken voor zware beroepen”, aldus woordvoerder Paulus Plas. “Bovenal gaan wij er nog altijd vanuit dat het niet van een verhoging komt.” Rekening houden met zware beroepen, noemt Plas een onzalig idee: “Wat is zwaar?” Ook tijdens de tweede dag van de algemene beschouwingen kwam die vraag gisteren aan de orde. Premier Balkenende vond het te vroeg voor een antwoord. “We wachten het SER-advies af.” Alleen de PVV en de SP tonen zich fel tegenstander van een hogere pensioensgerechtigde leeftijd. Geert Wilders noemde het gisteren een asociaal voorstel.

Bron: CobouwReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld