Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, september 28, 2011 11:01 - Geen reacties

Bostoen lanceert nieuw vooruitstrevend concept

28
sep2011

Nieuwe business unit eeris past passiefhuistechnologie toe in bestaande woningen.

Bostoen nv, de Vlaamse referentie in passiefbouw, start een nieuwe divisie binnen het bedrijf op. De nieuwe business unit, eeris, legt zich toe op de opwaardering van bestaande woningen door de implementatie van passiefhuistechnologie. Een opmerkelijke stap, aangezien Bostoen voorheen enkel actief was op de nieuwbouwmarkt.

Als je van je woning een energiewoning maakt, stijgt het comfort voor de huidige bewoner aanzienlijk, terwijl het energieverbruik gevoelig daalt. Op die manier evolueert de woning vandaag al in functie van de EPB-norm van morgen. Dankzij haar expertise in de passiefbouw, heeft Bostoen alle kennis en ervaring in huis op het gebied van evaluatie van de noden van de woning, materiaalkennis en plaatsing.

Bostoen starte twee jaar geleden reeds met de verkoop en plaatsing van zonnepanelen, die nu onder de business unit eeris valt. Sinds haar opstart in 2009 kent deze divisie reeds een omzet van € 40 miljoen op en is Bostoen uitgegroeid tot de nummer 1 in zonnepanelen op de residentiële markt.

“De overstap van de nieuwbouwmarkt naar de markt van bestaande woningen kadert in de filosofie van het bedrijf”, aldus Stephan Bostoen, CEO van Bostoen nv. “Bostoen biedt milieuvriendelijke woonoplossingen aan voor de doorsnee Vlaming en het is dan niet meer dan logisch dat we onze expertise en vakmanschap in de passiefbouw nu ook aanwenden in bestaande woningen.”
Particuliere woningen zijn verantwoordelijk voor een kleine 15% van de totale CO²-uitstoot. Een groeiend milieubesef bij de Vlaming, steeds strengere wetgeving EN de immer stijgende energieprijzen (tot 25% in het afgelopen jaar alleen al) zetten daarom steeds meer huiseigenaars aan om na te denken over het energieverbruik van hun woning. Bovendien is de markt van de bestaande woningen groter dan die van de nieuwbouw, waar de norm al veel hoger ligt. Met eeris legt Bostoen zich toe op bestaande woningen, die dankzij de implementatie van passiefhuistechnologie omgevormd worden tot een energiewoning.

De overstap naar energiezuinig wonen

Een energiedeskundige adviseert waar en hoe de energieprestatie van de woning verbeterd kan worden, door bijvoorbeeld de installatie van zonnepanelen of ramen met superisolerende beglazing. Bostoen houdt daarbij rekening met het totaalplaatje, voor een optimaal resultaat, en zorgt voor een correcte plaatsing. Door haar jarenlange ervaring op de passiefhuismarkt, heeft Bostoen daar immers alle troeven voor in handen en kan zich aldus beroepen op haar expertise, plaatsingskunst en degelijkheid van
materialen. Op die manier kan met enkele relatief kleine ingrepen het energieverbruik van een bestaande woning reeds aanzienlijk verbeterd worden.

Het succes van zonnepanelen

De divisie zonnepanelen van Bostoen wordt vanaf heden ondergebracht bij eeris. eeris kent hiermee een vliegende start omdat deze afdeling op een periode van twee jaar tijd reeds een omzet kon realiseren van € 40 miljoen en Bostoen daarmee uitgegroeid is tot de nummer 1 in zonnepanelen in Vlaanderen!

Met het uitbouw van die divisie werden op deze twee jaar 75 rechtstreekse en onrechtstreekse werknemers bijkomend aangeworven en werden al meer dan 3.000 installaties geplaatst over heel Vlaanderen. En dat is niet verwonderlijk. Zonnepanelen zijn immers een eerste stap richting energie-onafhankelijkheid, waardoor de woning – in functie van de steeds stijgende EPB-norm – vandaag al in regel is met de normering van morgen. Met een terugverdientijd van 5 jaar zorgt deze investering voor een opwaardering die zowel op korte als op lange termijn haar vruchten afwerpt.

Met eeris bewijst Bostoen eens te meer dat het een voortrekker is op de Vlaamse en Europese bouwmarkt, met een duidelijke visie op de toekomst.

Bron: Bostoen nvReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld