Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op maandag, mei 17, 2010 17:12 - Geen reacties

Binnenklimaat en Energieverbruik. De headliners van afgelopen Renovatiedag

17
mei2010

Duizenden toekomstige verbouwers waren afgelopen weekend massaal op de been voor de twaalfde editie van “De Vlaamse Renovatiedag”. Bijna honderd bouwheren en architecten stonden zondagnamiddag paraat om tekst en uitleg te geven bij hun specifieke renovatieproject.

De 91 deelnemende renovatieprojecten, verspreid over Vlaanderen en Brussel, waren goed voor in het totaal meer dan 27.000 bezoeken.

Renoveren blijft ondanks een huidige laagconjunctuur in de lift zitten. Onder de bezoekers heel wat jonge gezinnen. Die om hun droom te realiseren, actief op zoek gaan naar professionelen met vakkennis.

Voor de huidige verbouwers, is verbouwen meer dan een uiterlijke opsmuk van de woning. Het binnenklimaat en het latere energieverbruik van de woning krijgen steeds meer aandacht. Er werden dan ook heel wat vragen gesteld rond energiebesparend en luchtdicht bouwen.

Het unieke concept van de Renovatiedag, het kunnen bewonderen van de realisatie aangevuld met de verhalen van de betrokken partijen, blijft een voltreffer.
De Vlaamse Renovatiedag is een initiatief en een organisatie van NAV de Vlaamse architectenorganisatie.

Foto:
Op het renovatieproject “Renovatie ééngezinswoning” te Overijse van 46n2 architecten ism archiblau&partners konden de bezoekers rekenen op een duidelijke toelichting van architect Matthias Verhulst.

Bron: NAVReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld