Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, mei 8, 2012 13:58 - Geen reacties

Belgische vastgoedbeurs REALTY 2012 mikt op bezoekersrecord terwijl exposantenruimte verder uitbreidt

Tags:
08
mei2012

Er zijn al 15% meer vroege reservaties van exposantenruimte op de vastgoedbeurs REALTY, die plaatsvindt van 22 tot 24 mei. Dat wijst erop dat het bezoekersaantal het record van 2011 weleens zou kunnen verbreken. Toen steeg het aantal deelnemers met maar liefst 40% en werden er volgens Exhibition Manager Gregory Olszewski 5.000 deelnemers geteld op drie dagen tijd.

Gregory Olszewski, Exhibition Manager van REALTY: “We zien een duidelijke piek in de interesse om op REALTY aanwezig te zijn als exposant. Dat heeft wellicht te maken met de hoeveelheid business die men tijdens de succesvolle editie van vorig jaar kon genereren. Toen registreerden we een opvallende stijging in het aantal bezoekers. REALTY ontwikkelt nu ook een sterke internationale dimensie, zoals je kan zien aan het seminarieprogramma en de toenemende aanwezigheid van vastgoedinvesteerders.”

Dit is de vierde keer dat REALTY plaatsvindt en de sterke groei van elke opeenvolgende editie geeft duidelijk aan dat er in de markt een plaats was voor dit evenement. Het biedt een platform aan de Belgische vastgoedinvesteringsmarkt en brengt een kwalitatief seminarieprogramma in het hart van de Europese Unie.

De drie beursdagen zijn elk georganiseerd rond een ander thema. Op dinsdag is dat internationale investeerders en vastgoedpolitiek, terwijl woensdag eerder lokaal gekleurd is met een focus op Brussel en de Belgische gewesten. Donderdag richt zich naar de retailmarkt kwo video slots met een seminarie georganiseerd door BLRW-CBLCC (de Belgisch-Luxemburgse Raad voor Winkelcentra) en het Retail Forum België.

Op de eerste beursdag wordt er in het uitgebreide seminarieprogramma passend gereflecteerd over de locatie van REALTY in de hoofdstad van de EU, en het groeiende belang van regulering en een politiek voor vastgoedinvesteringen.

Het European Real Estate Policy and Investment Forum georganiseerd door PropertyEU vormt de start van het programma, en komt met presentaties van niveau door onder meer Ernst & Young, de European Public Real Estate Association (EPRA) en de European Association for Investors in Non-listed Real Estate Vehicles (INREV). Een afzonderlijke sessie over investeren in de Benelux markt wordt geïntegreerd in dit forum.

Dat wordt gevolgd door een seminarie over de vooruitzichten voor internationale vastgoedinvesteringsfondsen in de huidige context, met uitdagingen zoals regulering en fundraising, georganiseerd door Deloitte Real Estate samen met CBRE Global Investors’ Fund.

Woensdag kijkt het Urban Land Institute welke lessen we kunnen trekken uit de financiële crisis voor vastgoedinvesteringen, met vooraanstaande sprekers van Bank Degroof, BNP Paribas Fortis en AG Insurance. De Confederatie Bouw en de Beroepsvereniging van de Vastgoedsector (BVS-UPSI) geven ook een seminarie over stadsontwikkeling en mobiliteit; thema’s die bovenaan de agenda staan in heel Europa.

Gregory Olszewski besluit: “REALTY heeft een vaste plaats verworven als een van de belangrijkste Europese vastgoedbeurzen. Niet alleen vanwege de Brusselse en de Belgische markt, maar ook omdat we ons bevinden op het raakvlak van de industrie en het centrum van de Europese regelgeving.”Reacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld