Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, mei 6, 2010 20:24 - Geen reacties

Belgisch bedrijfsleven ziet omzetgroei vertragen

06
mei2010

Wereldwijd groeit de economie gestaag, maar een significant herstel wordt pas in december 2010 verwacht. Dat blijkt uit het meest recente Regus BusinessTracker onderzoek waarbij wereldwijd 15.000 zakenmensen werden ondervraagd.
Belgische bedrijven laten een groei zien van 3%, maar toch wordt een significant economisch herstel pas verwacht in december 2010.

Het wereldwijde onderzoek benadrukt dat het bedrijfsleven er verstandig aan doet voorzichtig optimistisch te zijn. Het laat weliswaar een netto groei zien – 12 % van de ondernemingen heeft een hogere omzet, 8% een hogere winst – maar toch moeten bedrijven blijven focussen op kostenbesparingen en een grotere operationele flexibiliteit. Volgens het onderzoek is het percentage ondernemingen dat omzet en winst ziet stijgen groter dan het percentage ondernemingen waarbij deze afnemen. Toch verwachten de respondenten dat het begin van sterke en stabiele economische groei en economisch herstel in hun land pas in december zal plaatsvinden, vijf maanden later dan eerst werd verwacht. Uit het eerste Regus BusinessTracker onderzoek, uitgevoerd in augustus en september 2009, werd dit herstel al verwacht in juli 2010.

Het onderzoek ging ook na wat de invloed is van de omvang van ondernemingen op economische verwachtingen en stimuli. Hoewel Belgische bedrijven zich minder positief uitlieten over een omzetgroei in het komende jaar, realiseerde 14% van de grote ondernemingen (meer dan 50 werknemers) een grotere winststijging dan het wereldwijde gemiddelde (38%).

Van de Belgische bedrijven is 51% (46% wereldwijd)er een voorstander van dat er door de overheid meer druk op de banken wordt uitgeoefend om de criteria voor kredietverschaffing te versoepelen. Zij zien dit als het belangrijkste middel om economisch herstel te realiseren. Deze maatregel is in de ogen van kleine Belgische bedrijven cruciaal: 59% van deze ondernemingen – tegen 51% van alle Belgische bedrijven – geeft aan dat een dergelijke aanpak hen zou helpen uit de recessie te geraken.

Eduard Schaepman, Algemeen Directeur van Regus Benelux, wereldmarktleider op het gebied van flexibele werkplekoplossingen: “Hoewel de winstverwachtingen er goed uitzien voor grote bedrijven, impliceert de matige omzetgroei dat de verwachtingen met betrekking tot de werkgelegenheid in België er minder goed uitzien in 2010*.” (Bron: het IMF, Executive Board Concludes 2009 Article IV Consultation with Belgium, Public Information Notice (PIN) No. 10/37, 15 maart 2010)
“Bedrijven moeten een aantal belangrijke lessen trekken uit deze recessie. Zo moet het herstructureren van het personeelsbestand en de werkplekken een voortdurend proces worden. Flexibel werken heeft zowel werkgevers als werknemers een aantal voordelen opgeleverd en hen geholpen de gevolgen van de recessie het hoofd te bieden. Wij hebben als Regus wereldwijd kunnen zien dat er sprake is van een verschuiving van traditionele kantoorhuur naar meer flexibele vormen van werkplekoplossingen, wat waarschijnlijk een belangrijke rol gaat spelen in het verwachte economische herstel.”

Klink hier voor het rapport

Bron: MindShake PRReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld