Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op dinsdag, maart 2, 2010 16:09 - Geen reacties

Banken schieten huizenbezitters te hulp

02
mrt2010

De Stichting Tijdelijk Twee Woningen zal circa 2.000 tot 3.000 huizenbezitters die met dubbele lasten zitten, omdat ze hun oude huis nog niet verkocht hebben, hulp gaan bieden. Banken ondersteunen de stichting financieel en zullen hun klanten met dubbele woonlasten er ook naar doorverwijzen.

`Het belang van de huizenbezitter staat voorop. Niemand is er gebaat bij dat deze mensen nog verder in de problemen komen en hun huis worden uitgezet. Met de stichting willen we een stukje pijn wegnemen bij de `dubbeleigenaren` Daarnaast hopen we een bijdrage te leveren aan het op gang krijgen van de woningmarkt`, meent voorzitter Luke Liplijn van de stichting, die gebruik maakt van de leegstandswet om de koopwoningen tijdelijk te verhuren. Door de opzegtermijn van drie maanden die die wet voorschrijft, kan de huur relatief snel worden opgezegd.

Dat is voor de betreffende huurders volgens Liplijn geen probleem. `De groep huurders waar wij ons op richten, is al flexibel. Denk daarbij aan studenten, mensen die in scheiding liggen of gescheiden zijn, forenzen, expats of verbouwers. Bovendien kan er met de huurder een afspraak worden gemaakt, zodat het ook hem uitkomt.`

Bron: De TelegraafReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld