Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op donderdag, december 17, 2009 17:38 - Geen reacties

BAM verbouwt metrostation Londen

17
dec2009

BAM gaat het metrostation Tottenham Court Road verbouwen en uitbreiden. Dit station in het hart van Londen verwerkt jaarlijks meer dan dertig miljoen passagiers. Met de ingreep wordt de capaciteit verdubbeld.

,,Nieuwe entrees tot het station, modernisering van de looproutes en platforms en nieuwe doorgangen zullen leiden tot een grotere doorstroming. Extra roltrappen en vijf liften maken naast de huidige trappartijen alle delen van het station toegankelijk”, zegt BAM.

Het contract omvat tevens de bouw van nieuwe personeelsruimten onder Charing Cross Road, alsmede van kaartverkoopruimte voor de toekomstige Crossrail-treinverbinding.

Bovengronds zal de bouwcombinatie verbeterde faciliteiten realiseren voor voetgangers, fietsers, buspassagiers en andere weggebruikers. Ook de herinrichting van een plein aan St Giles Road voor de 117 meter hoge kantoortoren Centre Point maakt deel uit van het contract.

De bouwwerkzaamheden zullen naar verwachting begin 2010 van start gaan en ruim zes jaar duren. De bouwcombinatie verwacht het project najaar 2016 te voltooien.

De opdracht wordt uitgevoerd door het Britse dochterbedrijf BAM Nuttall Ltd. en Taylor Woodrow. Als architect bij het project zijn Staunton Williams en Hawkins Brown betrokken.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld