Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op vrijdag, april 23, 2010 16:21 - Geen reacties

AWG wint Nederlandse Parteon architectuurprijs

Tags: ,
23
apr2010

AWG heeft zopas de Panteon Architectuurprijs gewonnen voor het project Schepenhof in Zaandam. AWG was samen met 12 andere projecten genomineerd en trok uiteindelijk aan het langste eind. Een mooie bevestiging voor AWG dat meer en meer zijn activiteiten ontplooit in Nederland.

De Parteon Architectuurprijs Zaanstreek is ingesteld door Stichting Parteon, één van de grootste woningcorporaties in de Zaanstreek. De Stichting wil hiermee waardevolle nieuwe bouwprojecten voor het voetlicht brengen.

Drie beste nominaties

De jury had uit dertien nominaties voorkeur voor drie projecten, kantoorgebouw Wilo, transformatie van de Verkadefabriek en woningcomplex Schepenhof. Het kantoorgebouw van Wilo Nederland vond de jury bijzonder vanwege het krachtige concept, de consequente uitwerking daarvan en de maatregelen voor een duurzame energiehuishouding. De transformatie van de Verkadefabriek sprong eruit, omdat goed zichtbaar is hoezeer bestaande panden een nieuw leven kan worden gegeven en hoe dergelijke transformaties kunnen bijdragen aan de ruimtelijke identiteit en de kwaliteit van dit gebied. Hergebruik is in de ogen van de jury één van de grote thema’s voor de komende tijd en zeker voor de Zaanstreek met zo’n imposant industrieel erfgoed.

Bron: www.vlaamsearchitectuur.beReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld