Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, maart 19, 2010 20:07 - Geen reacties

Architecten kunnen aanvragen niet meer bijhouden

19
mrt2010

Meer dan veertig procent van de architecten die in Vlaanderen actief zijn in de woningbouw, hebben de voorbije weken kandidaat-opdrachtgevers moeten weigeren omdat ze overbevraagd zijn. Dat blijkt vrijdag uit een enquête van de Vlaamse Architectenorganisatie (NAV).

De overbevraging zou het gevolg kunnen zijn van de nakende afschaffing van het lagere btw-tarief voor bouwprojecten. De federale regering had het btw-tarief verlaagd naar aanleiding van de economische crisis. Er kwam een tarief van 6 procent op een schijf van 50.000 euro bij de bouw of aankoop van een woning. Het tarief geldt voor alle facturen tot eind 2010, maar wel op voorwaarde dat de bouwvergunning ten laatste op 31 maart is ingediend.

Het gevolg daarvan is dat architecten de jongste tijd overstelpt werden door aanvragen van mensen die nog willen profiteren van de gunstige maatregel, zo stelt het NAV. Uit hun enquête blijkt dat 43,6 procent van de architecten daardoor kandidaat-opdrachtgevers heeft moeten weigeren.

Nog uit de enquête, die werd afgenomen bij 541 Vlaamse architecten, blijkt dat twee derde van de architecten (65,6%) van mening is dat de tijdelijke btw-maatregel een positieve impact had op het aantal opdrachten. Deze groep spreekt van een gemiddelde stijging met 34 procent.

Ten slotte blijkt drie kwart (75,2%) van de ondervraagde architecten voorstander te zijn van een verlenging van de deadline.

Bron: Het NieuwsbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld