Vastgoedplatform

Nieuws België, Nieuws Nederland - Gepost op woensdag, april 21, 2010 14:30 - Geen reacties

Architecten & Bouwmeesters over grensoverschrijdend bouwen

21
apr2010

Benelux Architecture 2010, een samenwerking van Nederlandse, Belgische en Luxemburgse overheden en architectuurorganisaties, organiseert op 27 april om 18.00 uur een startbijeenkomst met een paneldiscussie in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) in Rotterdam. Benelux Architecture 2010 is een initiatief dat de architectuur- en stedenbouwsector in de Benelux nieuwe marktkansen wil laten ontginnen in de huidige economische situatie.

Benelux Architecture 2010 bestaat uit een reeks evenementen en een publiciteitscampagne met als doel de sector een positieve stimulans te geven in een zware conjuncturele tijd. Het initiatief brengt de circa 30.000 architecten en stedenbouwkundigen die in de Benelux actief zijn bijeen voor het leggen van contacten en het uitwisselen van kennis. Deze verspreiding van ervaringen, visies, wensen en noden, levert wederzijdse inspiratie en kruisbestuivingen op, legt marktkansen bloot en laat zien waar grensoverschrijdende kennis en kunde elkaar aanvullen en versterken.

Seminaries en uitwisselingen
Concreet zullen seminaries in Nederland, België en Luxemburg worden georganiseerd waar o.a. marktkansen worden geïdentificeerd. Verder zullen er uitwisselingen tussen architecten, stedenbouwkundigen en bedrijven uit de bouwsector in de drie landen worden georganiseerd in de periode mei tot december. De sector zal van de diverse initiatieven op de hoogte worden gehouden door het professionele netwerk en de website www.beneluxarchitecture.eu. De website fungeert als portal/informatiebron, nieuwskanaal met een digitaal netwerk- & dialoogplatform en heeft een gecoördineerde Benelux activiteitenkalender. Verder wordt gebruik gemaakt van de websites van de brancheorganisaties, vakbladen en social media (Twitter, LinkedIn, Facebook, Ning).

Slotmanifestatie in Felixpakhuis Antwerpen
Het initiatief Benelux Architecture 2010 richt zich primair tot zelfstandige architecten, stedenbouwkundigen, architectenbureaus, bedrijven, brancheorganisaties, instanties en overheden.
Voor dit initiatief werkt de Nederlandse Ambassade in Brussel samen met de Belgische en Luxemburgse overheden, het Agentschap NL (EVD), het Secretariaat-generaal van de Benelux en vele belangenorganisaties voor de architectuur. Het architectuurjaar wordt op 03 december afgesloten met een manifestatie in het Felixpakhuis in Antwerpen.

http://www.beneluxarchitecture.eu/

Bron: Benelux Architecture 2010Reacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld