Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld, Speciale gebouwen - Gepost op vrijdag, augustus 6, 2010 13:50 - Geen reacties

Albert Speer wint prijsvraag Shanghai

06
aug2010

Albert Speer & Partner heeft de ideeënprijsvraag voor de inrichting van het noordelijke gedeelte van het historische district The Bund in Shanghai gewonnen. Het Duitse bureau ontwierp een wijk met een mix van hoge stedelijke dichtheid en een parkachtige omgeving.

The Bund is het voormalige economische centrum van China, dat na de neergang onder het communisme nieuw leven wordt ingeblazen. De afgelopen twee jaar is de infrastructuur grondig aangepakt en vanaf nu wordt de bebouwing, verdeeld over drie projecten, herontwikkeld.

Speer won de ideeëncompetitie voor het noordelijke gedeelte langs de rivier Huangpu. Het plan voorziet in dicht en hoog bebouwde stedelijke zones, afgewisseld met parken en andere groene voorzieningen. Het urbane gebied bevat een netwerk van nauwe straten en kleine openbare ruimtes.

In het concept is een belangrijke plek ingeruimd voor openbaar vervoer, dat het autoverkeer (en de bijbehorende milieuoverlast) moet terugdringen. Het ondergrondse metrosysteem is via twee stations aan weerszijden van het gebied verbonden met de route voor voetgangers die de hele ‘North Bund’ doorkruist.

Bron: www.architectenweb.nlReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld