Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, juni 16, 2010 15:43 - Geen reacties

AkzoNobel en partners creëren samen een Fleurige Buurt

16
jun2010

In samenwerking met de Stedelijke Beroepsschool De Vest en de stad Vilvoorde realiseert verfproducent AkzoNobel dit jaar het project Fleurige Buurt nabij zijn vestiging in Vilvoorde. Een kleurrijke make-over van een twintigtal gevels geeft een nieuwe impuls aan de buurt Faubourg nabij de vroegere productiesite van Levis.

Sinds half april ondergaat de Zavelstraat in Vilvoorde een ware gedaanteverwisseling. Wat voorheen een eerder grijze straat was waar automobilisten liefst snel doorheen reden, vergapen ze zich nu aan een prachtig kleurenmozaïek.

Ook de historische werkmanshuizen in de Steevoortstraat werden opgefleurd met kleurrijke bloemen aan de gevels. In een volgende fase krijgen ook gevels in de Perksestraat en de Leuvensesteenweg een nieuw kleurtje aangemeten.

Praktijkervaring voor leerling-schilders
De werkzaamheden worden uitgevoerd door leerlingen uit de opleiding schilder-decorateur van de beroepsschool De Vest. Onder begeleiding van een leerkracht staan zij in voor een afwerking volgens de regels van de kunst met producten van Trimetal.

De deelnemende bewoners kregen voor hun kleurenkeuze een gevarieerd palet kleuren uit de collectie “Colores del Mundo” van Levis. Ze konden bovendien een beroep doen op een kleuradviseur van AkzoNobel voor professioneel kleuradvies.

“Met dit project wil AkzoNobel kleur brengen in de buurt en een meerwaarde creëren voor de buurtbewoners. Als bedrijf stellen wij immers onszelf tot doel om kleur te brengen in de wereld rondom ons en hier hadden we de kans om dat letterlijk bij onze buren te doen. Het is eveneens een teken van dankbaarheid ten aanzien van de bewoners voor hun medewerking en geduld bij ons saneringsproject ter plaatse”, aldus Mireille Stassyns, Communication Coordinator bij AkzoNobel. “Voor de leerling-schilders is Fleurige Buurt dan weer een uitgelezen kans om praktische werkervaring op te doen in het kader van hun opleiding.”

Stimulans voor de buurt
In navolging van het project aan het Slachthuisplein in Vilvoorde willen AkzoNobel en de Stad Vilvoorde met Fleurige Buurt ook in Faubourg het sociale contact tussen de bewoners en de fierheid over hun buurt stimuleren. In ruil voor de gratis metamorfose van de gevel vragen beide partners de deelnemers dan ook om dit najaar een heus buurtfeest te organiseren.

“Een project als dit is ideaal om de buurtrelaties te versterken. Zo hebben bepaalde bewoners onderling overleg gepleegd en samen kleuren gekozen die mooi bij elkaar passen”, aldus Katrien Vaes, schepen van wijkwerking van de stad Vilvoorde. “Tijdens het buurtfeest in het najaar gaan we samen het glas heffen op het prachtige werk dat de leerling-schilders hier leverden.”

Bron: Akzo NobelReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld