Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, december 2, 2010 12:02 - Geen reacties

Afbouw groenestroomcertificaten brengt zonne-energiepark Zelzate in gevaar

02
dec2010

Als de Vlaamse regering donderdag beslist de groenestroomcertificaten versneld af te bouwen, komt het voortbestaan van het grootste zonnepark (op één locatie) in de Benelux in het gedrang. Dat zegt de tijdelijke vereniging Terra Nova.

Terra Nova, dat werd opgericht door DEC, Dredging International,  Jan De Nul en Envisan, wil tegen eind 2011 230.000 vierkante meter zonnepanelen plaatsen op een voormalige gipsstortplaats.

“We zijn momenteel het stort aan het saneren maar als de wijziging van de groenestroomcertificaten doorgevoerd worden zoals gepland, dan zitten we met een groot probleem”, luidt het. De tijdelijke vereniging werkt  aan sde anering van het stort  vooraleer het zonnepark met 230.000 vierkante meter panelen geïnstalleerd kan worden. Terra Nova vreest dat bij een versnelde afbouw van de groenestroomcertificaten de investering in het zonnepark niet langer te verantwoorden zal zijn.

Toch is er begrip dat het systeem van de groenestroomcertificaten  aangepast moet worden, alleen hoopt de vereniging dat het voorstel niet versneld en drastisch wordt doorgevoerd. Terra Nova wijst daarbij op het publiek luik van het project, want ook de provincie Oost-Vlaanderen en de gemeenten Zelzate en Evergem participeren in de uitbating van het park.

Bron: Knack



Reacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld