Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op vrijdag, augustus 21, 2009 13:38 - Geen reacties

20 mln voor vastgelopen bouwprojecten in provincie Utrecht

21
aug2009

De provincie Utrecht stelt € 20 mln aan zachte leningen beschikbaar voor het vlottrekken van bouwprojecten. Geïnteresseerde gemeenten, corporaties en (woon)zorginstellingen kunnen zich melden bij het Provinciale Aanjaagteam Woningbouw. Voorbeelden van criteria voor het verkrijgen van een lening zijn dat de bouwvergunning onherroepelijk is, dat de bouw daadwerkelijk binnen 6 maanden plaatsvindt en dat de stagnatie een direct en aantoonbaar gevolg is van de kredietcrisis.

De provincie Utrecht heeft een voorkeur voor het ondersteunen van projecten die een cruciale rol spelen in een bouwproces waardoor ook andere partijen woningen kunnen blijven bouwen. Gedeputeerde De Jong: ‘de provincie Utrecht wil met de zachte leningen juist deze projecten los trekken om zo een domino-effect te voorkomen.’

De zachte leningen zijn een aanvulling op het pakket van instrumenten voor het aanjagen van de woningmarkt in de provincie Utrecht. Zo kent de provincie het Aanjaagteam Woningbouw voor het stimuleren van de woningbouwproductie, bevordert de provincie Utrecht via subsidies bouwen binnen gemeentegrenzen en spoort zij aan op duurzaam bouwen. Daarnaast start er een project voor het transformeren van kantoren naar woningen en zijn er startersleningen in het leven geroepen.

Bron: PropertyNLReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld