Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, maart 25, 2011 10:44 - Geen reacties

‘Beleefbos’ aangeplant in afwachting van verkaveling

25
mrt2011

WAARSCHOOT – Er wordt nu al een beleefbos aangeplant in de Hugo Verriestlaan, zodat planten en bomen al kunnen aangroeien, in afwachting van de toekomstige verkaveling. Het bos zal zo aangeplant worden, dat kinderen er goed in kunnen spelen.

Op zaterdag 26 maart plant de gemeente een beleefbos aan in de Hugo Verriestlaan. ‘In voorbereiding op de komende verkaveling aan het Jagerpad wil de eigenaar, firma Bostoen, nu reeds aanplantingen realiseren, zodat de toekomstige bewoners van een ‘rijpere’ aanplanting kunnen genieten’, legt burgemeester Ann Coopman (CD&V) uit.

De aanplant van dit soort bossen kadert in de actie 1 miljoen bossen voor Vlaanderen. Voor het opstellen van beplantingsplan en plantschema’s wordt samengewerkt met de Vereniging voor Bos in Vlaanderen (VBV). Het plantgoed wordt geleverd door de Waarschootse boomkwekerij Sylva.

‘Door een slim ontwerp en doordachte plantenkeuze zal het aangelegde bos snel aanvoelen als een natuurlijk ontstaan bos’, meent Coopman. ‘En het wordt meer dan een bos alleen. In het ‘beleefbos’ worden spelprikkels voorzien. Speeltoestellen worden vervangen door de natuur zelf. Heuvels, zand, bomen, poelen,… vormen het decor van de natuurlijke speelplaats waar kinderen kunnen ravotten en anderen op een bank genietend kunnen toekijken. Ook aan water wordt de nodige ruimte geschonken, zodat de waterhuishouding op een natuurlijke manier kan geschieden.’

Wie wil meehelpen om dit beleefbos aan te planten, kan zaterdag vanaf 14uur met spade en laarzen terecht aan de Hugo Verriestlaan. Bostoen voorziet extra randanimatie georganiseerd en een drankje.

Bron: Het NieuwsbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld