Vastgoedplatform

Vastgoedplatform

Valse bescheidenheid, een Belgisch trekje?

In Milaan kwam op 12 en 13 maart jongstleden het FIABCI European Committee samen. Er werd bevestigd dat de volgende internationale Business Days andermaal in Brussel zullen plaats vinden en dit op 2, 3 en 4 december 2010. Vorig jaar werden nog eens de Business Days in Brussel gehouden en met de 32 aanwezige nationaliteiten werd het een fantastisch evenement met uitwisseling van kennis en informatie. We kunnen alleen maar vaststellen dat vastgoedprofessionelen die over de grenzen heen denken veelal de markt op een andere manier benaderen en daardoor concurrentiële voordelen hebben.

Het internationaal congres van FNAIM in Nice vond plaats op maandag 15 maart, de vele aanwezige vertegenwoordigers van de vele makelaarsorganisaties gaven er het beste van zichzelf. Een netwerkevent om U tegen te zeggen! Dat bracht ons dan op de aansluitende dinsdag tot en met vrijdag waarbij tienduizenden vastgoedprofessionelen op werelds belangrijkste vastgoedbeurs aanwezig waren: MIPIM 2010. Duurzaamheid en energie zijn en blijven een belangrijk aspect in vele projecten en zo kaapten de Belgen drie van de vijf MIPIM awards weg uit de handen van nog veel grotere projectontwikkelaars wereldwijd. Bij de tweede en de derde bekendmaking van de Belgische winnaars riep een kleine Gentenaar luidkeels “Vive la Belgique!” het was een mooi moment zonder jaloezie en met vele warme gevoelens voor ons chocolade – en bierlandje. Enkel een groepje morrende projectontwikkelaars uit Polen die weliswaar de eerste prijs wonnen, vroegen zich af hoe dit mogelijk was. Wetende dat het innovatieve bouwen op een duurzame manier en met respect voor het verbruik van energie het belangrijkste criterium was mogen we toch wel fier zijn op onze eigen bodem ontwikkelde creativiteit. De beurs MIPIM werd afgesloten op een positieve teneur. De twijfels waren in 2009 toch heel wat sterker voor wat vastgoed in de nabije toekomst zou evolueren. Het is de MIPIM organisatoren trouwens niet ontgaan dat ook op deze 21STE editie het aantal aanwezige Belgen procentueel hoger is dan voorheen. De verschillende Belgische standen zijn daar ook niet vreemd aan.

Om meer te weten over onder andere de Belgian Penthouse Party op La Croisette in het mondaine Cannes en vele avond activiteiten spreekt u maar met één van de vele vertegenwoordiger uit de politiek, de bouwpromotoren, de makelaars in de dienstverlenende sector in het vastgoedlandschap. FIABCI België denkt er trouwens luidop over na om de reis, hotelkamers aan de logistiek in 2011 in groep te doen.

Sponsors