Vastgoedplatform

Vastgoedplatform

Tweede opleidingsessie Vastgoedcoach

SYNTRA Vlaanderen start met een tweede gecertificeerde bijscholing voor vastgoedmakelaars, die de kans krijgen om zich te profileren of te specialiseren in deze nieuwe niche.

Wegens groot succes van de opleiding in de campus Gent bij Syntra Midden – Vlaanderen, gaat er een tweede opleiding van start.

Gedurende deze opleiding , die uiteenvalt in een 15 – tal lesmomenten , wordt vooral het accent gelegd op coachingstechnieken en optimalisatie.

Deze opleiding , erkend door de Vlaamse Overheid , wordt voor de tweede maal opgestart in SYNTRA Antwerpen & Vlaams – Brabant in campus Metropool op zaterdag 30 januari 2010. Op de website van Syntra Antwerpen & Vlaams – Brabant opleiding Vastgoedcoach vind je het meer info omtrent deze nieuwe gecertificeerde bijscholing voor erkende vastgoedmakelaars.

Praktische info:

  • Start: 30 januari 2010
  • Lesplaats: campus Metropool (Prins Boudewijnlaan 24/A, 2550 Kontich)
  • Kostprijs: 200 euro

Wat is vastgoedcoaching?
Vastgoedcoaching vond in het buitenland reeds lang zijn ingang, en met succes.

In Nederland stond men een 8-tal jaar geleden waar wij nu staan, momenteel (2009) worden in zowat 50% van de transacties aan koperskant een vastgoedcoach erbij geroepen.

Bij de aankoop van een onroerend goed wordt de koper geconfronteerd met heel wat aspecten, waarop hij niet meteen een antwoord weet.

Een vastgoedtransactie is immers erg omslachtig geworden: het volstaat niet meer om een vlotte verkoper te zijn om een onroerend goed aan de man te brengen!

De koper dient op korte termijn een reeks belangrijke en vaak emotionele beslissingen te nemen . Een professionele aanpak is op vele vlakken nodig. Veel geduld en tijd, maar ook kosten en verplichtingen komen op de consument/kandidaat koper af.

  • Hoe reëel is de vraagprijs?
  • Op welke zaken moet u allemaal letten?
  • Wat zijn de juridische haken en ogen?
  • Doe ik een bod met bijzondere voorwaarden?
  • Bij welke notaris neem ik contact ?
  • Is een bodemattest nodig en op welke andere documenten heb ik recht?
  • Problematiek rond elektrische keuring en de energiescan ?

Het is dus niet onverstandig om bij de realisatie van een aankoop het advies in te roepen van een vastgoedcoach.

Bij de dienstverlening van de vastgoedcoach ligt het accent op de optimale afstemming van kwaliteit, kosten en tijd.
De vastgoedcoach staat garant voor heldere informatie- en communicatiestructuren.

De vastgoedcoach is een nieuwe niche in de vastgoedmarkt , gestimuleerd door enerzijds de complexiteit van de vastgoedtransacties en anderzijds de economische crisis waarbij er nood is aan een professionele ondersteuning van de koper.

Sponsors