Vastgoedplatform

Vastgoedplatform

Second Place – 5 tem 7 maart 2010 – Flanders Expo

Een tweede vakantiewoning ? Misschien wel de beste investering op vandaag!

Van vrijdag 5 maart tem zondag 7 maart kan u , op de enige Belgische beurs voor het tweede verblijf, een zeer volledig nationaal en internationaal aanbod aan vakantiewoningen ontdekken. Uiteraard is FIABCI België aanwezig op stand 200.
Ondanks de economische crisis willen heel wat Belgen hun droom in realiteit omzetten. Het klassieke spaarboekje levert weinig tot niets op. Vastgoed, en zeker de vakantiewoningen, zijn (opnieuw) in trek. Zowel op korte als op lange termijn blijven rendementen verzekerd.
Second Place te Gent presenteert meer dan 100 exposanten, ruim 500 projecten en meer dan 30.000 woningen gaande van 30.000 € tem enkele mio €.
De beurs richt zich naar een heel specifieke doelgroep: de medioren van deze samenleving. Het gaat meestal om tweeverdieners (40-plussers) met een hoger dan gemiddeld netto-inkomen en kinderen die het huis uit zijn. Vroeger was die leeftijdscategorie eerder geneigd om te sparen, maar nu willen ze genieten, zichzelf in de watten leggen. Verder is er ook een onderscheid in het type koper: zij die kopen voor puur vakantiegenot, een tweede groep hoopt een stek te vinden waar ze definitief naar toe kunnen emigreren en een derde categorie ziet de aankoop puur als investering.
Vooral de zonnige en traditionele bestemmingen als Frankrijk, Spanje, Italië en Turkije scoren erg goed. De voormalige Oostbloklanden winnen echter snel aan populariteit. Steeds meer en meer mensen verkennen deze regio en willen er investeren. Maar ook de Verenigde Staten en Oostenrijk, sinds een aantal jaren bijzonder populair, blijft ontzettend attractief.
Een zuiders getinte gratis wijndegustatie en groene rustpunten zorgen voor een echt ‘Second Place’ gevoel op de beurs.

Second Place wil naast een uitgebreid aanbod aan standhouders ook een ontmoetingsplatform zijn binnen de 2de verblijven markt. Daarom organiseert de beurs seminaries die informeren over financiële, juridische en fiscale aspecten die komen kijken bij de aankoop van een tweede verblijf. Een extra informatie die een weloverwogen aankoop uitstekend kan ondersteunen.

Beurs en seminarinfo via: www.secondplace.be

FIABCI België deelt gratis kaarten uit, u kan een kaart verkrijgen door te mailen naar info@fiabci.be . Vermeld “gratis toegangskaart Second Place” en FIABCI stuurt u met plezier per mail een kaart toe.

Sponsors