Vastgoedplatform

Vastgoedplatform

PERSMEDEDELING – Immoruil: het alternatief voor een woning kopen!

De economische crisis eist zijn tol, ook op de vastgoedmarkt. Creativiteit is dan ook gevraagd!

Bij deze woningmarkt speelt de onzekerheid van de consument een grote rol. Men wil zeker zijn dat hun huidige woning snel verkocht geraakt. En dit liefst voordat men verhuist, zodat dubbele lasten vermeden worden.

Naar aanleiding van het Nederlandse artikel dat u hier kan terugvinden, komt nu ook het Vlaamse equivalent op de markt. Immoruil spreidt in samenwerking met CIB Oost-Vlaanderen vzw haar vleugels.

Het werkt heel eenvoudig, u geeft uw makelaar gewoon de opdracht om uw huis aan te melden via www.immoruil.be. Bovendien kunt u nog steeds uw goed gewoon ‘te koop’ aanbieden bij uw makelaar, terwijl u tegelijkertijd uw huis via immoruil.be aan laat melden als (koop)ruilwoning.

Het systeem is immoruil.be uitsluitend te gebruiken door een erkende BIV makelaar die bovendien lid is van het CIB. Voor een CIB-makelaar in uw buurt gaat u naar www.cibovl.be.

Het grootste voordeel van ‘Immoruil’ is zekerheid. Op het moment dat u uw huis heeft gevonden dat past bij uw volgende woonfase kunt u met een gerust hart uw handtekening onder het koop’ruil’contract zetten. U weet immers zeker dat u op hetzelfde moment uw eigen huis kwijt bent. En dat is een heerlijk gevoel. In de meeste gevallen zal één van de twee partijen ‘bij’ moeten betalen. Bij ruil van huizen is het daarom van belang dat er een juiste en onafhankelijke prijsbepaling plaatsvindt. En iedereen wint, want bij ruil wordt slechts eenmaal registratierechten berekend en wel op de hoogst overeengekomen waarde, met als minimum de verkoopwaarde.

Denk bij de volgende woning die u verkoopt aan ‘Immoruil’ en bespaar veel geld! Het dakappartement in Oostende kan u terugvinden op http://www.nelde.be/immo/aanbod/1.html .

Sponsors