Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, november 20, 2009 12:48 - Geen reacties

Vlaamse overheid bouwt duurzaamste kantoorgebouw

20
nov2009

Vlaams minister van Bestuurszaken Geert Bourgeois bezocht donderdagochtend de werf van het nieuw Vlaams administratief centrum (VAC) in Leuven. Dat wordt het meest duurzame kantoorgebouw van de Vlaamse overheid.

Tijdens een rondleiding in het gebouw gaven deskundigen meer uitleg over de energiebesparende ingrepen in het gebouw. Het VAC Leuven wordt immers het duurzaamste kantoorgebouw van de Vlaamse overheid. Het VAC in Leuven zal ongeveer de helft minder energie verbruiken dan een standaard nieuwbouwkantoor.

Het gebouw beschikt over heel wat technieken die het energieverbruik reduceren: o.m. driedubbele beglazing, een dikke isolatielaag van de buitenschil, passief schrijnwerk en isolatie van alle waterleidingen,… De meest opvallende energiebesparende techniek in het nieuwbouwproject is de boorgat-energieopslag. In zeer diepe boorgaten onder het gebouw wordt tijdens de zomer warmte opgeslagen.

Het onttrekken van die warmte zorgt in die periode voor afkoeling in het gebouw. Met de opgeslagen energie wordt het gebouw in koudere periodes dan weer verwarmd. Het is de eerste keer dat voor een groot bouwproject deze techniek onder het gebouw zelf wordt gerealiseerd.

Het VAC in Leuven is een publiek-privaat bouwproject dat gerealiseerd wordt door de Vlaamse overheid en NV Diestsepoort, een samenwerking tussen de Kempense Vastgoed Holding, Kairos en Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV). Het VAC Leuven opent normaliter begin 2011.

Bron: De StreekkrantReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld