Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, april 27, 2010 17:02 - Geen reacties

Viering 50 jaar NaVAP West-Vlaanderen

27
apr2010

Zaterdag werd het 50-jarig bestaan van de afdeling “NaVAP West-Vlaanderen” gevierd in het gloednieuwe seminariecentrum van de Confederatie Bouw West-Vlaanderen, gelegen op de site in de Kortrijksestraat in Kortrijk.

Op een viering van een 50-jarig bestaan hoort uiteraard een stukje geschiedenis, een terugblik op de voorbije jaren:

NAVAP staat voor “koninklijk nationaal verbond aannemers van plafonneer-, cement-, staff- en ornamentwerk, droge bepleistering, dekvloeren, voegwerk en gevelreiniging” – een hele rij dus, vandaar dat wij kortweg van NAVAP spreken.

Op 25 maart 1960 werd de VZW “Verbond der Aannemers-Patroons van Plafonneer-, Cementeer- en Voegwerken van het Gewest Kortrijk” opgericht. Dit was de officiële start van de vereniging, maar NAVAP is een beetje als een bevallige zij het wat oudere dame die liegt over haar leeftijd. In de archieven van de Confederatie Bouw vonden wij immers dat, en wij citeren letterlijk uit “Een halve eeuw Syndicale Kamer, een overzicht door wijlen Dhr. De Baecke : in dezelfde periode kwamen nog meer ambachten uit het bouwvak zich aansluiten bij de Syndicale kamer; op 21.10.1945, onder voorzitterschap van De Heer Vlieghe Léon uit Kortrijk, worden de meester-plakkers lid, alsook de meester-dekkers…”

Na Léon Vlieghe werd Georges Blomme voorzitter en in 1978 werd het roer van de vereniging overgenomen door Raphaël Verleye.

Op 7 juni 1972 werd in Roeselare de VZW “Interprofessionele Kamer der Bouwbedrijven van de Arrondissementen Roeselare-Ieper, afdeling Meester Plafonneerders, Voegers en Pleisterwerkers” opgericht, met Walter Kools als voorzitter. Op 28 april ‘81 werd hij opgevolgd door Willy Hoflack.

Na de fusie van de regionale kamers van Kortrijk en Roeselare begin 1998 werden ook gesprekken gestart tussen de lokale NAVAP-afdelingen, wat geleid heeft tot een samensmelting van beide verenigingen op 4 maart 1999, het moment waarop huidig voorzitter Jean-Pierre Demuynck het voorzitterschap van Raphaël Verleye overnam. Sinds de fusie van de Confederaties Noord- en Zuid-West-Vlaanderen in 2006, is ook onze VZW provinciaal geworden, en verenigen we aldus de West-Vlaamse stukadoors, voegers, gevelreinigers en dekvloerders.

De vereniging wil zich verder inzetten voor de sector. Ongeveer 5 keer per jaar komen wij met ons bestuur samen om de hedendaagse problematiek uit onze sector te bespreken. Via de afgevaardigden in de nationale beroepsorganisatie proberen wij ónze mening naar voor te brengen om zo te kunnen lobbyen voor een gerechtvaardigde reglementering.

Hiernaast organiseert onze vereniging diverse activiteiten voor de collega’s : technische demo- en info-avonden, studiebezoeken, het Sint-Barbarafeest… De bedoeling hiervan is onze leden voldoende te informeren tijdens een gezellige bijeenkomst, en het biedt de mogelijkheid om in contact te komen met de collega’s uit de regio.

West-Vlaams voorzitter Jean-Pierre Demuynck werd op 25 maart jl. aangeduid als Nationaal Voorzitter van NaVAP, Jean-Pierre en echtgenote Carmen werden hiervoor in de bloemetjes gezet door het West-Vlaams bestuur.

Ondervoorzitter Gilbert Laseure werd een Gouden Medaille der Orde van Leopold II opgespeld voor zijn 35-jarige beroepsactiviteit. De Medaille werd opgespeld door Dhr. Carl Vereecke, burgemeester van Kuurne.

Deze viering met uitgebreide walking dinner en muzikale omlijsting kwam tot stand met de medewerking van onze sympathieke sponsors: CANTILLANA, SEIFERT (ParexLanko), MUYLLE-FACON, Adhesia, Carlsberg, Federale Verzekeringen, Knauf, Roussel, Vandaele Machinery, Verschuere Pierre, NaVAP Nationaal, Confederatie Bouw West-Vlaanderen.

Bron: Confederatie BouwReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld