Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, april 14, 2010 15:56 - Geen reacties

Verhuis naar Spanje

14
apr2010

Klopt het dat mijn kinderen geen successierechten zullen betalen als ik naar Spanje verhuis?

We moeten dat nuanceren. Er zijn inderdaad landen die zich voor de heffing van de successierechten niet baseren op de woonplaats van de overledene. Spanje is een van die landen die alleen successierechten heffen indien uw kinderen ook in Spanje wonen.

Bent u echter eigenaar van een onroerend goed in Spanje, dan zullen uw erfgenamen daar altijd Spaanse successierechten moeten op betalen, waar ze ook wonen. Maar woont u in Spanje terwijl uw kinderen in België wonen en laat u enkel roerende goederen na, dan zullen er geen successierechten moeten worden betaald, noch in België, noch in Spanje.

Bij dat alles moet u wel weten dat het moet gaan om een echte verhuis. Het heeft dus geen zin om alleen te gaan overwinteren in Spanje. Louter een adreswijziging doorvoeren, haalt niets uit als in werkelijkheid zou blijken dat u wel degelijk nog professionele of andere belangen in België hebt of als blijkt dat u hier nog onroerende goederen hebt.

Is dat het geval, dan zal de fiscus u als een Belgische belastingplichtige blijven beschouwen en zullen uw erfgenamen successierechten in België moeten betalen.

Johan Steenackers

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld